ΗΠΑ Covid-19: Ανώτατη Δικαστής της Νέας Υόρκης δεν συμμορφώνεται με την εντολή εμβολιασμού


ΗΠΑ Covid-19: Η Ριβέρα έχει αποκλειστεί από τις δικαστικές εγκαταστάσεις και εργάζεται εξ αποστάσεως Μια δικαστής στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης παραπέμφθηκε σε πειθαρχική επιτροπή και θα μπορούσε να αποβληθεί επειδή δεν συμμορφώθηκε με έναν κανόνα που απαιτεί απόδειξη εμβολιασμού κατά της COVID-19. Η δικαστής Τζένι Ριβέρα, μία από τις επτά νομικούς στο Εφετείο της πολιτείας, έχει αποκλειστεί από τις εγκαταστάσεις του δικαστηρίου και εργάζεται εξ αποστάσεως από τον Οκτώβριο, δήλωσαν δικαστικοί αξιωματούχοι.

Είναι μία από τους τέσσερις δικαστές σε όλη την πολιτεία που παραπέμφθηκαν στην πολιτειακή Επιτροπή Δικαστικής Συμπεριφοράς επειδή δεν συμμορφώθηκε με την εντολή που ισχύει για όλο το δικαστικό προσωπικό.

Το Εφετείο της Νέας Υόρκης είναι το αντίστοιχο με το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

«Είχαμε καταστήσει σαφές από την αρχή ότι οποιοσδήποτε δικαστής δεν συμμορφώνεται υποβάλλεται σε παραπομπή στην Επιτροπή Δικαστικής Συμπεριφοράς για την απόφασή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Λούσιαν Τσάλφεν. Ερωτηθείς για την κατάσταση της Ριβέρα, ο Τσάλφεν είπε: «Δεν συμμορφώνεται με την πολιτική εμβολιασμού του δικαστηρίου».

Απαντώντας σε ένα μήνυμα που αφέθηκε στα τμήματα της Ριβέρα, ο εκπρόσωπος του Εφετείου Γκάρι Σπένσερ είπε: «Εάν αληθεύει, οποιαδήποτε παραπομπή θα είναι εμπιστευτική σύμφωνα με τον Δικαστικό Νόμο».

Η Ριβέρα, η οποία διορίστηκε στο Εφετείο από τον πρώην Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο το 2013, συμμετείχε σε ακροάσεις μέσω βίντεο, ανακρίνοντας δικηγόρους μέσω μιας μεγάλης οθόνης τηλεόρασης τοποθετημένης δίπλα στους συναδέλφους της στο εδώλιο της δικαστικής αίθουσας του Άλμπανι. Απουσίαζε από την τελετή της Τρίτης, στην οποία παρευρέθηκε η Κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ, που γιόρταζε τους νέους δικαστές του εφετείου.

Το κρατικό δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται κατά της COVID-19, μια πολιτική που εφάρμοσε πέρυσι. Στις 21 Μαρτίου, το κρατικό δικαστικό σύστημα ειδοποίησε 156 δικαστικούς υπαλλήλους ότι δεν πληρούσαν τα προσόντα για απασχόληση και ότι θα απολυθούν εάν δεν έδειχναν απόδειξη εμβολιασμού έως τις 4 Απριλίου.

Αυτή η προθεσμία δεν ίσχυε για δικαστές, οι οποίοι μπορούν να απομακρυνθούν μόνο από την Επιτροπή Δικαστικής Συμπεριφοράς.

Η επιτροπή δεν επέβαλε ποτέ κυρώσεις ή απόλυση δικαστή του Εφετείου, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων των αποφάσεών της.

Η Ριβέρα μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται ως κριτής όσο διαρκεί η διαδικασία της επιτροπής.

Το χρονοδιάγραμμα αυτής της διαδικασίας δεν έχει δημοσιευτεί.

Στον ιστότοπό της, η Επιτροπή Δικαστικής Συμπεριφοράς αναφέρει ότι όλες οι καταγγελίες παραμένουν εμπιστευτικές έως ότου αποφανθεί δημόσια ότι ένας δικαστής πρέπει να ειδοποιηθεί, να τιμωρηθεί, να απομακρυνθεί ή να αποσυρθεί ή εάν ο δικαστής που υποβάλλεται σε καταγγελία έχει παραιτηθεί από την εμπιστευτικότητα. Μια εκπρόσωπος της επιτροπής, η Marisa Harrison, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Από την ίδρυσή της το 1978, η επιτροπή έχει λάβει αποφάσεις σε 912 υποθέσεις, περίπου τα δύο τρίτα από αυτές αφορούν δικαστές πόλεων ή χωριών χαμηλού επιπέδου.

Η επιτροπή απέλυσε 176 δικαστές από τα καθήκοντά τους και καταδίκασε δημόσια 342 δικαστές. Επιπλέον 114 δικαστές έχουν συνταξιοδοτηθεί ή παραιτηθεί ως αποτέλεσμα των διαδικασιών της επιτροπής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ