Κραματόρσκ: Γιατί ο πύραυλος που έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό έγραφε «για τα παιδιά»


Ουκρανία: Δεκάδες νεκρούς άφησε πίσω η πυραυλική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ. Σύμφωνα με την Washington Post ο πύραυλος είχε γραμμένο επάνω ένα περίεργο μήνυμα

Τουλάχιστον 52 νεκρούς άφησε πίσω ο πύραυλος που έπεσε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρισκόταν περίπου 4.000 άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε κάποιο συρμό για να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τη Washington Post στον έναν πύραυλο ήταν γραμμένη στα ρωσικά η φράση «για τα παιδιά». Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση ήταν πράξη εκδίκησης για τα «παιδιά από τη Ρωσία». H Mόσχα αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από το πλήγμα, υποστηρίζοντας ότι οι πύραυλοι που βρέθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό που επλήγη, «χρησιμοποιούνται μόνο από τον ουκρανικό στρατό»

Περίπου 4.000 άμαχοι βρίσκονταν μέσα και γύρω από τον σταθμό, υπακούοντας στις εκκλήσεις των αρμοδίων να φύγουν πριν ενταθούν οι μάχες στην περιοχή του Ντονμπάς, ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος λέει ότι αναμένει μια σκληρή παγκόσμια απάντηση, και άλλοι ηγέτες κατηγόρησαν τον ρωσικό στρατό ότι επιτέθηκε σκόπιμα στον σταθμό. Η Ρωσία, με τη σειρά της, κατηγόρησε την Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν χρησιμοποιεί το είδος του πυραύλου που έπληξε τον σταθμό.

Ο Ζελένσκι είπε στους Ουκρανούς στην ομιλία του ότι θα καταβληθούν προσπάθειες «να διαπιστωθεί κάθε λεπτό ποιος έκανε τι, ποιος έδωσε ποιες εντολές, από πού ήρθε ο πύραυλος, ποιος τον μετέφερε, ποιος έδωσε την εντολή και πώς συμφωνήθηκε αυτό το χτύπημα.»

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ