Καρκίνος πρόγνωση: Ποιο είναι το καλύτερο εργαλείο εντοπισμού καρκινικών μαζών;


Ο Απρίλιος έχει αναγνωριστεί ως ο Εθνικός Μήνας Ελέγχου του Καρκίνου, αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου. Ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την πρόληψη του καρκίνου είναι ο τακτικός προληπτικός έλεγχος. Η Δρ Christine Klassen, διευθύντρια της Mayo Clinic Breast Clinic, λέει ότι οι μαστογραφίες είναι ένα καλό παράδειγμα. “Η έγκαιρη διάγνωση θα δώσει στους ασθενείς τα καλύτερα αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ότι εάν ένας όγκος εντοπιστεί νωρίς και εξακολουθεί να περιέχεται στο στήθος, τα αποτελέσματα είναι πραγματικά πολύ καλά”, λέει ο Δρ Klassen.

Και η έγκαιρη διάγνωση ξεκινά συνήθως με μαστογραφία. “Η μαστογραφία προσυμπτωματικού ελέγχου εξακολουθεί να είναι η τυπική μας σύσταση για την ανίχνευση καρκίνου του μαστού. Και συνιστούμε να γίνονται τακτικά οι μαστογραφίες προσυμπτωματικού ελέγχου κάθε ένα έως δύο χρόνια”, λέει. Η Mayo Clinic συνιστά οι μαστογραφίες να ξεκινούν στην ηλικία των 40 ετών. Και για ασθενείς με πυκνούς μαστούς, ο Δρ Klassen συνιστά πρόσθετο έλεγχο.

“Υπάρχουν πολλές επιλογές για τις γυναίκες που έχουν πυκνό ιστό μαστού να κάνουν λίγη επιπλέον απεικόνιση και να βοηθήσουν τον ακτινολόγο να δει πραγματικά αν υπάρχει κάτι μικρό στο στήθος”. Ο Δρ Klassen λέει ότι 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού στις Η.Π.Α. Και είναι σημαντικό όλες οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε τακτικό έλεγχο. “Δίνοντας στις γυναίκες την ευκαιρία να κάνουν αυτή τη μαστογραφία ρουτίνας προληπτικού ελέγχου σε τακτική βάση, θα βελτιώσουμε τα αποτελέσματά τους”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ