Covid Εντολή Εμβολίου: Αποκαταστάθηκε καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον


Covid Εντολή Εμβολίου: Η ομιλήτρια Nancy Pelosi δεν είναι παρά μία από τους πολλούς νομοθέτες που πρόσφατα βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19. —Ένα ομοσπονδιακό εφετείο επικύρωσε την εντολή εμβολίου του Μπάιντεν για ομοσπονδιακούς εργαζόμενους, ενώ τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Την Πέμπτη, το Ομοσπονδιακό Εφετείο για την Πέμπτη Περιφέρεια αποφάσισε με ψήφους 2 προς 1 ότι ο δικαστής του Τέξας Τζέφρι Μπράουν δεν είχε τη δικαιοδοσία να εμποδίσει την ομοσπονδιακή εντολή εμβολίου που εξέδωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με τους New York Times.

Σε μια προκαταρκτική διαταγή που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2022, ο δικαστής Μπράουν είχε αποφανθεί ότι ο πρόεδρος δεν είχε την εξουσία να υποχρεώσει τους υπαλλήλους «να υποβάλλονται σε ιατρική διαδικασία ως προϋπόθεση της απασχόλησής τους». Περίπου το 95 τοις εκατό των ομοσπονδιακών εργαζομένων συμμορφώθηκαν ήδη με την εντολή μέχρι την έκδοση της διαταγής, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο κορωνοϊός αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές στις Η.Π.Α.

Από την Πέμπτη, τα δύο τρίτα των επιλέξιμων Αμερικανών εμβολιάστηκαν πλήρως για την COVID-19, σύμφωνα με βάση δεδομένων των New York Times. Ωστόσο, παρόλο που οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, τα κρούσματα αυξάνονταν σε 28 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον, DC, από τις 8 Απριλίου.

Δεν θα εκπλαγώ αν δούμε μια αύξηση στα κρούσματα», είπε ο Δρ. Anthiny Fauci στο Bloomberg.

«Αλλά το ένα πράγμα που ελπίζω, και πιστεύω ότι υπάρχει λόγος που δεν θα συμβεί αυτό, είναι ότι δεν θα έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση αναλογικά των νοσηλειών λόγω του υποβάθρου της ανοσίας».

Ο Δρ Fauci είπε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί εάν η αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερη.

Είπε επίσης ότι είναι πιθανό οι ΗΠΑ να δουν άλλη μια αύξηση των κρουσμάτων αυτό το φθινόπωρο καθώς ο ψυχρότερος καιρός φέρνει τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους.

Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει δει τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται κατά 60% από την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ στην Ουάσιγκτον, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Και ενώ το κύμα Omicron έχει υποχωρήσει, η εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.2 συμβάλλει στο νέο κύμα σε ορισμένα μέρη, ειδικά στα βορειοανατολικά.

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο φόρτος κρουσμάτων έχει σταματήσει να μειώνεται και έχει αρχίσει να αυξάνεται σε πολιτείες όπως η Αλάσκα, το Βερμόντ, το Κολοράντο, το Ρόουντ Άιλαντ και η Νέα Υόρκη. Ορισμένοι νομοθέτες στο Καπιτώλιο βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί στον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι από την Καλιφόρνια, η οποία βρέθηκε θετική την Πέμπτη, η τελευταία υψηλόβαθμη αξιωματούχος που το έπαθε καθώς ο ιός εξαπλώνεται στην Ουάσιγκτον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ