Υδροθεραπεία Μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την υγεία μας;


Ο καθαρισμός του παχέος εντέρου περιλαμβάνει την πλύση των αποβλήτων από το παχύ έντερο χρησιμοποιώντας υγρά. Το κλύσμα είναι μία κοινή μέθοδος καθαρισμού του παχέος εντέρου. Η πλύση του εντέρου ονομάζεται επίσης υδροθεραπεία παχέος εντέρου ή άρδευση παχέος εντέρου, αυτή η πρακτική συχνά διαφημίζεται ότι προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία χωρίς να έχει όμως κάποια επιστημονική υποστήριξη. Αυτή η μέθοδος, ωστόσο, χρησιμοποιείται για την προετοιμασία μας για ορισμένες διαγνωστικές εξετάσεις και άλλες διαδικασίες.

Η υδροθεραπεία στη ζωή μας

Οι λόγοι που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν καθαριστικά του παχέος εντέρου μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες:

  1. Ιατρικά χρήσιμες, επιστημονικά τεκμηριωμένες χρήσεις
  2. Δημοφιλείς αλλά επιστημονικά μη υποστηριζόμενες χρήσεις

Οι ιατρικές χρήσεις ενός καθαρισμού του παχέος εντέρου και ιδιαίτερα του κλύσματος περιλαμβάνουν τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας ή ενός προσβεβλημένου εντέρου : Είναι συχνά μια αποτελεσματική θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα και για το προσβεβλημένο έντερο που δεν έχει ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες. Χρησιμοποιείται επίσης και για τη χορήγηση ορισμένων φαρμάκων στο κατώτερο έντερο. Αυτό μεταφέρει το φάρμακο εκεί που χρειάζεται και χρησιμοποιείται για καταστάσεις όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, η ελκώδης κολίτιδα και η πρωκτίτιδα. Το να αδειάσετε το περιεχόμενο του παχέος εντέρου σας είναι επίσης χρήσιμο πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή τις διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις, όπως ακτινογραφία, κολονοσκόπηση ή σιγμοειδοσκόπηση.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό για αυτούς τους σκοπούς, φροντίστε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Η υπερβολική χρήση κλύσματος μπορεί να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία του παχέος εντέρου σας και στην πραγματικότητα να επιδεινώσει τη δυσκοιλιότητα. Σε δημοφιλή χρήση, οι καθαρισμοί του παχέος εντέρου υποτίθεται ότι έχουν κάθε είδους οφέλη, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που σχετίζονται με την υγεία του εντέρου και άλλων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Μέχρι στιγμής, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία και διαψεύδονται από ορισμένες έρευνες. Οι υποστηρικτές του καθαρισμού του παχέος εντέρου λένε ότι είναι ευεργετικοί για:

  1. Καθαρίζει τα απόβλητα και τις «τοξίνες» από τον οργανισμό
  2. Βελτίωση της πέψης
  3. Ενίσχυση της ανοσοποιητικής σας λειτουργίας
  4. Βοηθώντας την απώλεια βάρους
  5. Βελτίωση της διάθεσης
  6. Μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου
  7. Αναπόδεικτο, Περιττό

Όχι μόνο οι ισχυρισμοί σχετικά με τους καθαρισμούς δεν έχουν αποδειχθεί, αλλά οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης λένε ότι το σώμα σας κάνει ήδη καλή δουλειά να καθαρίζει μόνο του τις τοξίνες και τα απόβλητα. Εξάλλου, ολόκληρα συστήματα είναι αφιερωμένα ακριβώς σε αυτό, και εφόσον λειτουργούν σωστά, είναι καλύτερο να αφήσετε τη δουλειά σε αυτούς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ