Ουκρανία: Μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια από τους Έλληνες της Ρωσίας στην Μαριούπολη


Ουκρανία: Σπουδαία κίνηση από τους Έλληνες της Ρωσίας στην αποκλεισμένη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται, με την Μαριούπολη να έχει μετατραπεί σε «κρανίου τόπο», με τους Έλληνες της Ρωσίας να στέκονται στο πλευρό των κατοίκων που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ελλήνων της Ρωσίας έστειλε 20 οχήματα με τρόφιμα, μία υδροφόρα χωρητικότητας 30 τόνων πόσιμου νερού και 14 γεννήτριες.

Μάλιστα στις εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, οι κάτοικοι σχημάτισαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα για να παραλάβουν τις πολύτιμες προμήθειες ενώ την ίδια ώρα σημειώνονται σημαντικές ελλείψεις τόσο σε βασικά αγαθά όσο και σε ρεύμα, μην μπορώντας παράλληλα να επικοινωνήσουν καθώς έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες.

Η βοήθεια αυτή δίνει μεγάλη ανάσα στους κατοίκους της πόλης καθώς ακόμα και στις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όπως ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, με την έλλειψη να είναι τόσο μεγάλη που για να βρεθεί πόσιμο νερό αρκετοί αναγκάζονταν να λιώσουν τα χιόνια!

Σημειώνεται ότι στη συλλογή βοήθειας συνέβαλαν οργανώσεις Ελλήνων της Ρωσίας από πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Μόσχα, η Κριμαία, η περιφέρεια του Ροστόφ, οι περιφέρειες της Σταυρούπολης και του Κράσνονταρ, οι περιφέρειες του Τομσκ και του Σβερντλόφσκ, αλλά και από τη Δημοκρατία του Ταταρστάν και τη Βόρεια Οσετία (Αλανία).

Μάλιστα, μιλώντας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας η κυρία Μελίνα Λεόνοβα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας δήλωσε: Η Ομοσπονδία ελληνικών κοινοτήτων δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα δεινά των συμπατριωτών τους που ζουν στα εδάφη που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ο κόσμος δεν έχει ρεύμα, νερό, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε απομακρυσμένες περιοχές.

Δείτε το video:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ