Πασχαλινά δώρα: Πώς θα βρείτε τα καλύτερα παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας


Το κατάλληλο δώρο για μικρά παιδιά είναι πάντα ένα παιχνίδι

Είτε ψάχνουμε ένα δώρο για το παιδί μας, είτε για το ανιψάκι ή το βαφτιστήρι μας, το να κάνουμε την κατάλληλη επιλογή για εκείνο, ειδικότερα με μία πληθώρα επιλογών στη διάθεσή μας και εφόσον του έχουμε πάρει στο παρελθόν αρκετά δώρα, μπορεί να αποδειχθεί μία απαιτητική υπόθεση. Ενόψει δε και του φετινού Πάσχα, γνωρίζουμε πως θα χρειαστεί να επισκεφτούμε άμεσα τα καταστήματα της πόλης ή τα αγαπημένα μας online shops με είδη για παιδιά, προκειμένου να ανακαλύψουμε το δώρο που θα προσφέρει χαρά στους μικρούς μας παραλήπτες.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αναζητάτε ένα δώρο για κάποιο παιδάκι προσχολικής ηλικίας, τα πράγματα είναι περισσότερο απλά. Αρχικά, διότι το κατάλληλο δώρο για εκείνο, δηλαδή το δώρο που θα εκτιμήσει και θα το ωφελήσει περισσότερο ταυτόχρονα, δεν είναι κάποιο ρούχο, αλλά ένα παιχνίδι. Όσον αφορά στο τι παιχνίδι να επιλέξετε, αρκεί να λάβετε υπόψη σας τις συμβουλές και τα σημεία-«κλειδιά» που συγκεντρώσαμε στη λίστα που ακολουθεί και η οποία θα σας «λύσει» τα χέρια αυτό το Πάσχα!

Προτιμήστε ένα παιχνίδι που ενισχύει τις κινητικές δεξιότητες και τη φαντασία

Ένα καλό παιχνίδι είναι εκείνο που διασκεδάζει το παιδί και ταυτόχρονα, του επιτρέπει να ενισχύει σημαντικές κινητικές δεξιότητες, αλλά και τη φαντασία του. Ειδικότερα για τα παιδιά που είναι από 2 έως 5 ετών, τα παιχνίδια που έχουν ταυτόχρονα και έναν ωφέλιμο χαρακτήρα μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα. Αντί για μία απλή κούκλα ή ένα αυτοκινητάκι, λοιπόν, προτιμήστε τα τουβλάκια κατασκευών, όπως τα LEGO® DUPLO®, τα οποία αγαπούν τα παιδιά, μιας και όχι μόνο μπορούν να παίζουν με αυτά με τις ώρες, αλλά και να δημιουργούν διάφορες κατασκευές, αναπτύσσοντας παράλληλα σημαντικές δεξιότητες.

Η δική μας πρόταση: Είτε ψάχνετε δώρο για αγοράκι, είτε για κοριτσάκι το LEGO DUPLO Οικογενειακή Περιπέτεια Με Τροχόσπιτο (10946) είναι μία καλή επιλογή, που θα βάλει το παιδί σε ανοιξιάτικη διάθεση και θα το βοηθήσει να κάνει με τη φαντασία του, ένα διασκεδαστικό, οικογενειακό ταξίδι κοντά στη φύση.

Κάνοντας πράξη για το παιδί το «παίζω και μαθαίνω»

Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιχνίδι και μάθηση πηγαίνουν μαζί. Καλό είναι, λοιπόν, φέτος το Πάσχα να προσφέρετε στο παιδί ή το βαφτιστήρι σας ένα παιχνίδι που θα το βοηθήσει επίσης να μάθει κάτι καινούργιο, όπως για παράδειγμα τα χρώματα, τα σχήματα, τους αριθμούς και το μέτρημα ή θα συμβάλλει στη γλωσσική του ανάπτυξη. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε παιχνίδια που στοχεύουν σε όλα τα παραπάνω ξεχωριστά όμως, προσπαθήστε να βρείτε κάποιο προϊόν που θα δίνει στο παιδί αρκετά ερεθίσματα και επιλογές μάθησης. Τα τουβλάκια κατασκευών είναι ιδανικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιας και εκτός από το να δημιουργούν και να τα ενώνουν μεταξύ τους, τα παιδιά μπορούν επίσης να μάθουν από αυτά.

Η δική μας πρόταση: Το LEGO DUPLO Τρένο Με Αριθμούς-Μαθαίνω Να Μετράω (10954) είναι μία καλή επιλογή για να έρθουν τα παιδιά σε μία πρώτη επαφή με τους αριθμούς, τα σχήματα, αλλά και τα χρώματα. Ό,τι και αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι πως με τα τουβλάκια LEGO DUPLO, το παιχνίδι γίνεται επινοητικό και διαφορετικό κάθε φορά, είτε πρόκειται για τη βελτίωση του κρατήματος αντικειμένων, είτε για την αναγνώριση των χρωμάτων ή το μέτρημα των αριθμών, αφού κάθε σετ έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει βασικές δεξιότητες.

Δώστε στο παιδί την ώθηση να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες

Εκτός από τις κινητικές δεξιότητες ενός παιδιού, ένα παιχνίδι μπορεί επίσης να βοηθήσει το μικρό σας να ενισχύσει ή να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες, τις οποίες μαθαίνει συνήθως μέσα από μιμήσεις και παρακολουθώντας τους γύρω του. Μπορείτε, λοιπόν, να βάλετε στη λίστα των φετινών πασχαλινών σας αγορών για το παιδί και ένα παιχνίδι μίμησης από τουβλάκια, που θα περιλαμβάνει χαρακτήρες. Διότι δημιουργώντας διάφορους χαρακτήρες, φορώντας κάποιο ρούχο και δίνοντας φωνή στις φιγούρες, το παιδί θα επεξεργάζεται τα συναισθήματά του και θα μαθαίνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα τον εαυτό του, αλλά και την κοινωνία στην οποία μεγαλώνει, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσει ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες. Και όσες περισσότερες προσωπικότητες μαθαίνει και δοκιμάζει μέσα από το παιχνίδι το παιδί, τόσα περισσότερα μαθαίνει!

Η δική μας πρόταση: Από οικοδόμους μέχρι πιλότους και από γονείς μέχρι σεφ. Με τα LEGO DUPLO τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλές νέες προσωπικότητες. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να χαρίζατε φέτος στον μικρό σας παραλήπτη το LEGO DUPLO Επεκτάσιμο Παιχνιδόσπιτο (10929) ή το LEGO DUPLO Επίσκεψη στον Γιατρό (10968) για να μάθει περισσότερα για το ότι ο γιατρός είναι ένας καλός του φίλος;

Δώστε προσοχή στα υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί το παιχνίδι

Τελευταία, αλλά ιδιαίτερα σημαντική συμβουλή σε ό,τι αφορά στην επιλογή των κατάλληλων πασχαλινών δώρων για τα παιδιά. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, προτού γεμίσετε το καλάθι των αγορών σας, καλό είναι να γνωρίζετε πως το προϊόν που θα αγοράσετε, έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας υλικά και πως έχει υποβληθεί σε μία σειρά σχολαστικών ελέγχων, πριν συσκευαστεί. Οτιδήποτε περιέχει τοξικά υλικά, πρέπει να μείνει εκτός. «Και πού θα γνωρίζω πώς και από τι έχει κατασκευαστεί τα παιχνίδι που θέλω να πάρω», θα μας ρωτήσετε. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα απαραίτητα στοιχεία αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Σε κάθε περίπτωση όμως, με τα LEGO DUPLO θα ξέρετε ότι θα έχετε κάνει τη βέλτιστη επιλογή για το μικρό σας, αφού κάθε τουβλάκι κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας, μη τοξικά υλικά και υποβάλλεται σε πολλούς ελέγχους, προτού φτάσει στα χέρια ενός παιδιού.

Η εύρεση και η αγορά του κατάλληλου πασχαλινού δώρου για το παιδί, λοιπόν, δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση. Το σημαντικό είναι το δώρο που θα του χαρίσετε, να το διασκεδάζει, να το απασχολεί ευχάριστα και να το βοηθάει να μαθαίνει, είτε πρόκειται για χρώματα, είτε για σχέδια και αριθμούς, αλλά και να αναπτύσσει κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες και φυσικά, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του!

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στο Πάσχα 2022


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ