Ουκρανία: «Η μάχη του Ντονμπάς θα είναι μεγαλύτερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»


Σύμφωνα με το BBC η μάχη με άρματα που θα συμβεί τις επόμενες ώρες στο Ντονμπάς δεν θα είναι μόνο αιματηρή αλλά θα κρίνει εν πολλοίς και την τύχη του ρωσό-ουκρανικού πολέμου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να περάσει στην τελευταία και πλέον αιματηρή φάση του καθώς τα άρματα μάχης της Ρωσίας «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους για την μεγαλύτερη μάχη που θα έχει δει η ανθρωπότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει το BBC, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Ντονμπάς αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο προς τα δυτικά της Ουκρανίας. Την ίδια ώρα, νέα κομβόι ρωσικών τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης κατευθύνονται προς το Ντονμπάς, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν στηθεί και αναμένουν.

Οι πολεμικοί αναλυτές, βλέποντας τις κινήσεις των στρατών στα ανατολικά της Ουκρανίας είναι βέβαιοι: Τις επόμενες ώρες θα δούμε την πιο αιματηρή και αποφασιστική μάχη του ρωσό-ουκρανικού πολέμου, πιθανότατα την μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ουκρανία συγκεντρώνει συγκριτικά λιγότερες δυνάμεις από τη Ρωσία στην περιοχή, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί είτε ως πιο έξυπνη τακτική σχετικά με τις κινήσεις της, είτε απλώς ως αδυναμία να επιστρατεύσει περισσότερες.

Ο Βολόντιμιρ, Ουκρανός στρατιώτης, τόνισε για τις πολεμικές τακτικές του Κιέβου: «Αν μείνουμε σε ένα σημείο για περισσότερες από δυο ημέρες, τότε είμαστε στόχος. Ο ρωσικός στρατός ρίχνει στις πόλεις μας για να πανικοβάλει τον κόσμο και να κάψει το ηθικό του».

Την ίδια ώρα, η Ρωσία φαίνεται πως εγκαταλείπει την μάταιη, όπως αποδείχτηκε, πολιορκία του Κιέβου και είναι αποφασισμένοι να «καθαρίσει» την επαρχία του Ντονμπάς, όπου υπάρχει η πλειοψηφία των ρωσόφωνων και φυσικά θα είναι η λωρίδα γης που θα ενώσει την Κριμαία με τα εδάφη της «αρκούδας».

Αυτή την ώρα, Ουκρανία και Ρωσία έχουν περίπου τις ίδιες δυνάμεις στα εδάφη του Ντονμπάς, περί τις 40.000 στρατιώτες. Η Δύση, ωστόσο, πιστεύει πως οι δυνάμεις της Ρωσίας μέσα στις επόμενες ώρες θα διπλασιαστούν ή και θα τριπλασιαστούν.

Απομένει να δούμε αν η αρματομαχία του Ντονμπάς θα γραφτεί στην ιστορία ως η πιο αιματηρή σελίδα της ανθρωπότητας μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ