Καρκίνος του μαστού: Πρωτοποριακή μέθοδος στην ενδοεγχειρητική ακτινοθεραπεία


Η Zeiss Medical Technology, παγκόσμιος ηγέτης στην οφθαλμολογία και τη μικροχειρουργική, ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε μια συσκευή για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού στην Ινδία. Η εταιρεία παρουσίασε τη συσκευή Intrabeam 600 για την παροχή ενδοεγχειρητικής ακτινοθεραπείας (IORT) στην Ινδία. Η συσκευή προσφέρει τη λιγότερο ενοχλητική μέθοδο θεραπείας που είναι διαθέσιμη σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Μέχρι στιγμής, η Zeiss έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 350 συσκευές Intrabeam σε όλο τον κόσμο και η πρώτη στην Ινδία είναι τώρα διαθέσιμη στο Fortis Cancer Institute, Bengaluru.

Καινοτομίες για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

“Η συσκευή Intrabeam 600 είναι μια σημαντική ανακάλυψη στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο στις γυναίκες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Zeiss Medical Technology έχει δεσμευτεί να εργαστεί για την πρόοδο της μικροχειρουργικής, προωθώντας την έρευνα και την καινοτομία για τον εκδημοκρατισμό και τη διευκόλυνση της θεραπείας θανατηφόρες ασθένειες όπως ο καρκίνος”, επεσήμανε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της μικροχειρουργικής μονάδας της ZEISS Medical Technology Strategic, Amarjeet Singh Tak.

Η διαδικασία IORT που διατίθεται μέσω του Intrabeam 600 διαρκεί περίπου 45 λεπτά για να ολοκληρωθεί μία συνεδρία κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Μία μόνο δόση διεγχειρητικής ακτινοθεραπείας που χορηγείται μετά την αφαίρεση του όγκου έχει σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με την ακτινοθεραπεία ολόκληρου του μαστού, δήλωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία επενδύει επίσης 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο CARIN (Κέντρο Προηγμένης Έρευνας στην Ινδία), καθώς εγκαινιάζει το IORT Innovation Lab για να ενισχύσει την έρευνα για τον καρκίνο στην Ινδία. Το εργαστήριο IORT θα είναι το κέντρο της καινοτομίας και του πειραματισμού για την ανάπτυξη λύσεων που θα κάνουν την τεχνολογία IORT πιο προσιτή και θα παρέχουν καλύτερα αποτελέσματα στους ασθενείς. Η CARIN, αυτή τη στιγμή διαθέτει 170 μηχανικούς λογισμικού και αυτοματισμών, επιστήμονες δεδομένων, κλινικούς και ειδικούς ποιότητας που εργάζονται σε καινοτόμες λύσεις για την προώθηση της μικροχειρουργικής. “Η επένδυσή μας στην CARIN και η έναρξη του εργαστηρίου IORT είναι ένα μεγάλο βήμα προς την ενίσχυση των δυνατοτήτων έρευνας και καινοτομίας μας εδώ στην Ινδία”, σημείωσε ο Amarjeet Singh Tak.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ