Πόλεμος στην Ουκρανία – Νέα έκκληση Ζελένσκι για όπλα: Θα καταλήξουμε σε ατελείωτο λουτρό αίματος


Προειδοποίηση Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η ουκρανική επικράτεια επικράτεια θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο λουτρό αίματος

Νέα δραματική έκκληση προς την Δύση απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αφορμή της θηριωδίες -όπως υποστηρίζει το Κίεβο- στην Μαριούπολη, την Μπούτσα και το Κραματόρσκ

Στο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία πλήττεται αλύπητα από τα ρωσικά πυρά, προειδοποιώντας ότι χωρίς στρατιωτική βοήθεια, η ουκρανική επικράτεια επικράτεια θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο λουτρό αίματος, «με τον πόλεμο να οδηγεί στην εξάπλωση της δυστυχίας, των βασάνων και των καταστροφών».

«Μαριούπολη, Μπούτσα και Κραματόρσκ… θα προστεθούν και άλλες πόλεις στη λίστα, Κανένας δεν θα σταματήσει τη Ρωσία, παρά μόνο η Ουκρανία με βαρύ οπλίσμό» σημείωσε στο tweet του ο Ζελένσκι.

«Η Μόσχα χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, νωρίτερα, ανέφερε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ