Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Ζελένσκι – Μπάιντεν για επιπλέον οικονομική και αμυντική ενίσχυση


Στη συζήτηση ανάμεσα σε Μπάιντεν και Ζελένσκι τέθηκε και το θέμα των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν συζήτησαν για επιπλέον αμυντική και οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, καθώς και για τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και τα υπό διερεύνηση «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας, όπως γνωστοποίησε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Συνεχίστηκε ο διάλογος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αποτιμήσαμε τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου. Συζητήσαμε για πρόσθετο πακέτο αμυντικής και πιθανής μακροοικονομικής βοήθειας. Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τις κυρώσεις», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Έκκληση Ζελένσκι σε Δύση για την αποστολή όπλων

Νέα δραματική έκκληση προς την Δύση απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αφορμή της θηριωδίες -όπως υποστηρίζει το Κίεβο- στην Μαριούπολη, την Μπούτσα και το Κραματόρσκ.

Στο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία πλήττεται αλύπητα από τα ρωσικά πυρά, προειδοποιώντας ότι χωρίς στρατιωτική βοήθεια, η ουκρανική επικράτεια επικράτεια θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο λουτρό αίματος, «με τον πόλεμο να οδηγεί στην εξάπλωση της δυστυχίας, των βασάνων και των καταστροφών».

«Μαριούπολη, Μπούτσα και Κραματόρσκ… θα προστεθούν και άλλες πόλεις στη λίστα, Κανένας δεν θα σταματήσει τη Ρωσία, παρά μόνο η Ουκρανία με βαρύ οπλίσμό» σημείωσε στο tweet του ο Ζελένσκι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ