Πως θα συσφίξετε την επιδερμίδα μετά από απώλεια κιλών

Το χαλαρό δέρμα είναι για πολλούς ανθρώπους μια απογοητευτική “παρενέργεια” μιας μεγάλης απώλεια κιλών. Η σύσφιξη της επιδερμίδας δεν είναι κάτι εύκολο. Μπορεί να μην είναι εφικτό για το δέρμα σας να επανέλθει στην αρχική του μορφή μετά από μεγάλη απώλεια κιλών χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι για να αποκατασταθεί η ελαστικότητα και η εμφάνιση της επιδερμίδας σας.

Η ισορροπημένη διατροφή, η καθημερινή άσκηση και η εφαρμογή ενυδατικών κρεμών μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να συρρικνωθεί και να σφίξει με την πάροδο του χρόνου.

Η αποτελεσματικότητα των ακόλουθων φυσικών θεραπειών εξαρτάται από την ηλικία σας, από το πόσο καιρό ήταν “τεντωμένο” το δέρμα σας από τα περιττά κιλά, από το πόσα κιλά χάσατε καθώς και το πόσο γρήγορα τα χάσατε.

  • Αφήστε την δίαιτα στην άκρη για λίγο καιρό, ή μειώστε την απώλεια κιλών, για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να προσαρμοστεί στις νέες, μικρότερες αναλογίες σας. Συνεχίστε να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, αλλά μείνετε σε ένα σταθερό σωματικό βάρος έως ότου το δέρμα σας προσαρμοστεί σε αυτό. Μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία διατήρησης του βάρους σας, το δέρμα σας κατά πάσα πιθανότητα θα συρρικνωθεί αναλόγως. Αν δεν το κάνετε αυτό και συνεχίσετε να χάνετε βάρος με τον ίδιο ρυθμό θα προκαλέσετε την ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση του δέρματος, ραγάδες ή άλλη μόνιμη βλάβη στην επιδερμίδα.
  • Πίνετε άφθονο νερό για να βελτιώσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας. Το να είστε ενυδατωμένοι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία των ζωτικών σας οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των μυών σας. Προσπαθήστε επίσης να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μείνετε χορτασμένοι, ενώ θα είστε και καλά ενυδατωμένοι.

Σύσφιξη: Βήμα 3

Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα. Αγοράστε μια καλή ενυδατική κρέμα που να περιέχει κολλαγόνο και βιταμίνη Ε, τα οποία ενισχύουν την ελαστικότητα ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος. Αυτό θα μειώσει τις ραγάδες και τις ρυτίδες στην επιδερμίδα σας.

  • Κάντε ασκήσεις ενδυνάμωσης όσο πιο πολύ μπορείτε. Συμβουλευτείτε έναν γυμναστή για διάφορες ασκήσεις αντίστασης, ή για ελεύθερα βάρη, προκειμένου να αυξήσετε τις μεγάλες μυϊκές σας ομάδες. Η αεροβική άσκηση καίει το λίπος, αλλά η προπόνηση ενδυνάμωσης δημιουργεί ένα στρώμα μυών κάτω από το δέρμα και το βοηθάει να φαίνεται σφιχτό. Προσπαθήστε να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, σε μη συνεχόμενες ημέρες.
  • Υπομονή! Το δέρμα σας χρειάζεται αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια μεγάλη απώλεια κιλών, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας ανάπλασης του δέρματος.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ