Βίντεο-ντοκουμέντο: Με τηλεχειριστήριο-«παρεμβολέα» έκλεβε αυτοκίνητα στο Ψυχικό


Ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές με τον ίδιο τρόπο δράσης

Βίντεο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει τη δράση ενός 51χρονου Αλγερινού, ο οποίος είτε μόνος είτε με τη βοήθεια συνεργού του, «άνοιγε» αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας ειδικά «τηλεχειριστήρια», έξω από εστιατόρια και καταστήματα στη λεωφόρο Κηφισίας στο Ψυχικό και στο Μαρούσι.

Η δράση του ξεκίνησε τουλάχιστον από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2022. Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι έκλεβε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα, λόγω ολιγόλεπτης στάσης του οδηγού τους. Ειδικότερα, μαζί με το συνεργό του αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των οχημάτων, χρησιμοποιούσαν τηλεχειριστήριο-«παρεμβολέα» κεντρικού κλειδώματος οχημάτων, τα οποία και ενεργοποιούσαν την στιγμή που οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αποβιβάζονταν από τα οχήματά τους, ώστε αυτά να παραμείνουν ανασφάλιστα. Εν συνεχεία ερευνούσαν τους χώρους των οχημάτων (καμπίνα, πορτπαγκάζ) και αφαιρούσαν από εκεί τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Χαρακτηριστική είναι η κλοπή της 30ης Μαρτίου 2022 όταν ο 51χρονος έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη να περιεργάζεται και συγκεκριμένα να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του οδηγού και του συνοδηγού, αυτοκινήτου που έφερε διακριτικά εταιρείας ταχυμεταφορών και βρισκόταν σταθμευμένο επί οδού Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι. Ο πολίτης ενημέρωσε τηλεφωνικώς την Αστυνομία. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι, κατόπιν υποδείξεως του μάρτυρα, εντόπισαν τον Αλγερινό να κρύβεται δίπλα από ένα σταθμευμένο όχημα και να έχει απορρίψει στο έδαφος δύο συσκευές τηλεκοντρόλ παρεμβολέα κεντρικού κλειδώματος (immobilizer) ενωμένα με λαστιχάκι.

Κατόπιν προσήχθη στο Τμήμα όπου και συνελήφθη. Στη συνέχεια, εξιχνιάστηκε κλοπή που είχε διαπράξει έξω από γνωστό φούρνο στο Ψυχικό. Ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές με τον ίδιο τρόπο δράσης. Ειδικότερα το Σεπτέμβριο του 2013 είχε σχηματιστεί σε βάρος δυο δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Ο 51χρονος δήλωσε ότι διαμένει σε δομή στον Ελαιώνα, ενώ στην κατοχή του έφερε έγγραφο υποβολής αίτησης για χορήγηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους. Στο έγγραφο αναφερόταν διεύθυνση διαμονής στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, παρουσία Εισαγγελέα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τηλεχειριστήριο-παρεμβολέας κεντρικού κλειδώματος και άλλα αντικείμενα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ