Αποστάσεις Οικονόμου από τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου για την Τουρκία


Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχει προκαλέσει η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, για την Τουρκία και τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε στη Βουλή πως «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, γιατί οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι αυτή θα παραμείνει προσδεδεμένη στη συμμαχία. Βεβαίως εμείς θα αιτιολογούμε πάντα τις ενστάσεις μας και θα ζητάμε να μεταβάλει η Τουρκία τη συμπεριφορά της».

Στο πλαίσιο συζήτησης δύο συμφωνιών για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο υπό ίδρυση κέντρο αριστείας ναυτικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ο κ. Παναγιώτοπουλος χαρακτήρισε απαραίτητη τη συμμετοχή της χώρας μας σε κάθε ΝΑΤΟική δομή, υποστηρίζοντας ότι «καλόν είναι η Ελλάδα να κινητοποιείται και να αναβαθμίζει τη συμμετοχή της σε όλα τα δρώμενα».

Ερωτηθείς στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την φράση του κ. Παναγιωτόπουλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε αποστάσεις, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει αλλάξεις οτιδήποτε αναφορικά με τη στάση της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία.

«Καμία απολύτως παραδοχή δε συνιστά αλλαγή στάσης. Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τη χώρα μας αναφορικά με τις προκλητικές και παράνομες κινήσεις της Τουρκίας, είτε εκδηλώνονται με υπέρπτησης είτε με προκλητική ρητορική», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Γιάννης Οικονόμου, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ