Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης


Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Τέταρτη ημέρα απολογίας του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, ήταν η Πέμπτη με την ανακρίτρια να πραγματοποιεί δήλωση στην οποία εξήγησε πως αν η απολογία δεν ολοκληρωνόταν εντός της ημέρας θα θεωρούταν περαιωμένη. «Μπορεί να θεωρηθεί ως καταχρηστική άσκηση του δικονομικού δικαιώματος της απολογίας του κατηγορούμενου», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κ. Βαξεβάνης αντέδρασε λέγοντας μεταξύ άλλων «κυρία ανακρίτρια, για να χρησιμοποιήσω το λεκτικό των δικών σας κατηγορητηρίων, η πίεση που ασκείτε στον κατηγορούμενο για να μην καταθέσει πράγματα που είναι δυσάρεστα, αποτελεί μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αποκαλύψεις που όλοι καταλαβαίνουν ότι έρχονται».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος κατάθεσε αίτηση εξαίρεσης της κ. Αλεβιζοπούλου από τη διαδικασία. Η ανάκριση διακόπηκε και η αίτηση θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Βαξεβάνη αυτή ήταν μια επιλογή την οποία εδώ και καιρό προσπαθούσε να αποφύγει, παρότι το κατηγορητήριο που συνέταξε η ίδια στηρίχθηκε «όχι μόνο σε ανύπαρκτα στοιχεία αλλά και σε κατασκευασμένα», όπως ανέφερε.

Μάλιστα, ο κ. Βαξεβάνης ανέφερε ότι η ανακρίτρια έκανε αυτή τη δήλωση μια ημέρα αφότου ο ίδιος απευθύνθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαφυλαχθεί το νόμιμο δικαίωμά του να πάρει την απολογία και τις έγγραφης εξηγήσεις της επίσης κατηγορούμενης Ελένης Τουλουπάκη, που δεν έδινε η ανακρίτρια και εν τέλει αναγκάστηκε να δώσει. «Μετατρέπετε σε κατηγορίες την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μου», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος προς την ανακρίτρια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ