Caponata Pasta: Μία Σιτσιλιάνικη συνταγή ζυμαρικών που θα τρελάνει τους πάντες


Ψάχνετε μία συνταγή που θα ξετρελάνει την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας; Σας έχουμε τη λύση! Δημιουργήστε τη μακαρονάδα Caponata! H Caponata αποτελεί μία γλυκόξινη καλοκαιρινή σάλτσα, η οποία ταιριάζει απίστευτα με τα ζυμαρικά σας! Είναι μία γνήσια Σιτσιλιάνικη συνταγή, η οποία δεν περνάει απαρατήρητη!

Σιτσιλιάνικη Caponata με ζυμαρικά

Υλικά συνταγής:

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 250 γραμμάρια ψητά μεσογειακά λαχανικά (πιπεριές και μελιτζάνες, αν είναι δυνατόν) από βάζο, κατσαρόλα ή πάγκο ντελικατέσεν, στραγγισμένα αν είναι σε λάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λάδι αντί για το ελαιόλαδο) και χοντροκομμένα
  • 400g κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μικρή κάπαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 350 γρ ριγκατόνι, πέννες ή άλλο κοντό σχήμα ζυμαρικών
  • τσαμπί φύλλα βασιλικού, μαζεμένα
  • παρμεζάνα (ή χορτοφαγική εναλλακτική), τριμμένη, για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει (ή για περισσότερο αν έχετε χρόνο – όσο πιο γλυκό τόσο το καλύτερο). Προσθέτουμε το σκόρδο για τα τελευταία 2 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος.
  • Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά, τις ντομάτες, την κάπαρη και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε καλά και σιγοβράζουμε, ακάλυπτα, για 10 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια πλούσια σάλτσα.
  •  Προσθέτουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε  κρατώντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο νερό για τα ζυμαρικά εάν χρειάζεται να μην είναι τόσο πηχτή. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα αν θέλουμε και σερβίρουμε κατευθείαν από το τηγάνι.

Απολαύστε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ