Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Mείωση των διαγνώσεων κατά 27 % αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την σημερινή ενημέρωση, στην Ελλάδα είχαμε την τελευταία εβδομάδα μείωση των διαγνώσεων κορονοϊού κατά 27 % και μείωση των θανάτων κατά 4%

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μίλησε κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για πλήρη εμβολιασμό όλων των πολιτών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε κατά την σημερινή ενημέρωση, από την αρχή της πανδημίας σε όλο τον κόσμο σημειώθηκαν 503 εκατομμύρια μολύνσεις και 6,2 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ σε παγκόσμια βάση την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε μείωση κατά 20% των διαγνώσεων με 0,9 εκατομμύρια διαγνώσεις ανά ημέρα και μείωση 14% των θανάτων, με 3.000 θανάτους την ημέρα.

Ακολούθως τόνισε ότι στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα, η πανδημία μειώθηκε κατά 18% στις διαγνώσεις (3,1 εκατομμύρια διαγνώσεις) και μειώθηκαν κατά 6% οι θάνατοι με 10.400 θανάτους.

Επισήμανε πως από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 40 παρουσίασαν βελτίωση της κατάστασης.

Στην Ελλάδα είχαμε την τελευταία εβδομάδα μείωση των διαγνώσεων κατά 27 % και μείωση των θανάτων κατά 4%.

Ως προς τις ΜΕΘ δήλωσε πως υπήρξε βελτίωση και μείωση κατά 10% των διασωληνωμένων και 18% όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ