Δημοσκόπηση Covid: Η πανδημία άνοιξε μια νέα εποχή στην τηλεϋγεία


Δημοσκόπηση Covid: Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει διαφορετικούς τομείς με διαφορετικούς τρόπους, εκ των οποίων η παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Μια δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι 1 στους 3 ανθρώπους άρχισε να χρησιμοποιεί εφαρμογές τηλεϋγείας όταν ξεκίνησε η COVID-19. Αυτό το εύρημα βασίζεται σε μια έρευνα που διεξήχθη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα για τον εντοπισμό κοινών ανησυχιών και τάσεων τηλεϋγείας. Τηλεϋγεία είναι η διανομή υπηρεσιών και πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία μέσω ηλεκτρονικών τεχνολογιών πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών. Όσον αφορά το πόσο καλά λαμβάνεται η τηλεϋγεία από τους ασθενείς, όσοι χρησιμοποίησαν εφαρμογές τηλεϋγείας βρήκαν ότι έχουν πολλά οφέλη.

Ωστόσο, η ίδια ομάδα εξέφρασε επίσης ορισμένες σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και τις τεχνικές ανησυχίες.

Όσον αφορά ένα σχετικό τεχνολογικό κύμα, το 58 τοις εκατό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπηρεσίες τηλεϋγείας δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για να πληρώσουν για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, εάν είναι διαθέσιμη μια τέτοια εγκατάσταση. Τα δεδομένα έδειξαν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης εφαρμογών τηλεϋγείας και των αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία.

Εδώ, το 58 τοις εκατό των ανθρώπων δήλωσαν ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές τηλεϋγείας καθώς προκύπτουν ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.

Η πανδημία του κορωνοϊού παρείχε τη βέλτιστη περίπτωση δοκιμής για αυτό, με πολλούς ανθρώπους να μεταβαίνουν στην τηλεϋγεία για πρώτη φορά.

Όταν τα δεδομένα συνδυάστηκαν με μη χρήστες τέτοιων εφαρμογών, οι ανησυχίες για τεχνικές δυσκολίες ήταν αρκετά υψηλές.

Από τους χρήστες, το 38 τοις εκατό είπε ότι είχε δυσκολίες και με τους μη χρήστες, το 33 τοις εκατό της δημοσκόπησης είπε ότι περίμεναν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες με τις εφαρμογές τηλεϋγείας.

Από αυτούς που χρησιμοποίησαν εφαρμογές τηλεϋγείας και ήταν ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας τους, πολλοί δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν με την τηλεϋγεία στο μέλλον.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το 71 τοις εκατό των ανθρώπων που σχεδιάζουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν επιλογές τηλεϋγείας στο μέλλον.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συνεχείς ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ψηφιακή ταυτότητα.

Από εκείνους που χρησιμοποιούν τακτικά εφαρμογές τηλεϋγείας, το 37 τοις εκατό των σημερινών χρηστών τηλεϋγείας δήλωσαν ότι ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων υγείας και το 34 τοις εκατό ανησυχούν για τους κινδύνους του απορρήτου και της εμπιστευτικότητας. Αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά για τους προγραμματιστές εφαρμογών και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, καθώς ο χώρος της τηλεϋγείας αυξάνεται σε δημοτικότητα με περισσότερες εφαρμογές που εμφανίζονται, ενώ η επίγνωση των ανησυχιών των ασθενών είναι σημαντική και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη ως βασικός παράγοντας σχεδιασμού.

Ίσως το κύριο ζήτημα θα είναι οι σοβαρές ανησυχίες για το απόρρητο που εμποδίζουν τους μη χρήστες να χρησιμοποιούν επιλογές τηλεϋγείας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ