Ψάχνετε εργασία; Πέντε συμβουλές για να στεφθεί με επιτυχία η αναζήτησή σας


Τα νέα δεδομένα που έφερε στη ζωή μας η πανδημία, άλλαξαν σε σημαντικό βαθμό πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας, μεταξύ των οποίων και εκείνων της εργασίας. Τα επαγγελματικά μας σχέδια έμειναν στον «πάγο», πολλοί αναθεωρήσαμε τη σχέση μας με την εργασία μας, ενώ για τους περισσότερους από εμάς η λέξη «ευελιξία» αναδείχθηκε στον «κανόνα» σε ό,τι αφορά στην εργασιακή μας καθημερινότητα.

Τώρα, λοιπόν, που έχουμε επιστρέψει σε πιο κανονικούς και γνώριμους ρυθμούς, αρχίζουμε και πάλι να βάζουμε μπρος τα επαγγελματικά μας σχέδια και να αναζητούμε μία θέση εργασίας, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής μας. Αλήθεια όμως, πώς θα καταφέρουμε να βρεθούμε ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψήφιους και να κερδίσουμε τη θέση που θέλουμε;

Στην περίπτωση που αυτήν την περίοδο βρίσκεστε σε διαδικασία εύρεσης εργασίας, αξίζει να ρίξετε μία ματιά στη λίστα που ακολουθεί. Διότι μέσα από τις συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει, θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε εύκολα και γρήγορα, την πιο κατάλληλη θέση εργασίας για εσάς.

  1. Δημιουργήστε ένα πιο στοχευμένο βιογραφικό, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία εύρεσης εργασίας, είναι να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό, στο οποίο θα περιγράφετε τα προσόντα και την προϋπηρεσία σας – στην περίπτωση που διαθέτετε. Αν πάλι έχετε βιογραφικό, καλό είναι να το ανανεώσετε, ανάλογα και με τη νέα θέση εργασίας την οποία θέλετε να αποκτήσετε. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε στο βιογραφικό σας λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την περιγραφή της θέσης εργασίας για την οποία ενδιαφέρεστε ή με τον συγκεκριμένο τομέα και φυσικά, που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δηλαδή στα προσόντα σας και το πού θέλετε να εργαστείτε.

2. Στραφείτε σε μία αξιόπιστη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Human Resources

Το να καταφέρετε να βρείτε μόνοι σας τη θέση εργασίας που θέλετε και σας ταιριάζει, μπορεί να αποδειχθεί μία ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική υπόθεση στις μέρες μας. Για να έχετε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, λοιπόν, αξίζει να απευθυνθείτε στους ειδικούς, δηλαδή σε μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών Human Resources. Ωστόσο, προτού κάνετε αυτό το βήμα, είναι σημαντικό να είστε σίγουροι πως θα αναθέσετε αυτήν την «αποστολή» σε μία αξιόπιστη εταιρεία, που μετρά πολλά χρόνια επιτυχιών και παρουσίας στην Ελλάδα, διατηρώντας μακροχρόνιες συνεργασίες με αναγνωρισμένες εταιρείες και οργανισμούς. Η UNISON Human Resources αποτελεί σίγουρα χαρακτηριστικό παράδειγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και αυτό διότι πρόκειται για μία κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών Human Resources του Ομίλου UNISON, που έχει δυναμική παρουσία στην εγχώρια αγορά εδώ και δεκαετίες. Ένας από τους λόγους που την επιλέγουν πολλοί υποψήφιοι εργαζόμενοι, μάλιστα, είναι το ότι έχει πολυετείς συνεργασίες με πλήθος καταξιωμένων εταιρειών και συγκεκριμένα, με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της βιομηχανίας, της ενέργειας, της παροχής υπηρεσιών, των logistics, της φαρμακοβιομηχανίας και της φιλοξενίας. Ειδικά στον ξενοδοχειακό τομέα, συνεργάζεται με όλες τις πολυεθνικές εταιρείες του χώρου και τα μεγαλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία.

3. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε συχνά τα social media και τις ανοιχτές θέσεις στο διαδίκτυο

Αφού ετοιμάσετε το βιογραφικό σας και βρείτε την κατάλληλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Human Resources, που θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε τη θέση εργασίας που επιθυμείτε, είναι σημαντικό να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για κάθε ευκαιρία και κάθε θέση που θα προκύψει. Για παράδειγμα, καλό είναι να παρακολουθείτε συχνά τα social media της εταιρείας υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού που σας ενδιαφέρει, προκειμένου να ενημερώνεστε για λύσεις και ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Καλό είναι, επίσης, να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα της εταιρείας, προκειμένου να βλέπετε τις ανοιχτές θέσεις εργασίας που είναι διαθέσιμες και για τις οποίες, μπορείτε να ανεβάσετε online το βιογραφικό σας για να αποκτήσετε μια νέα ευκαιρία καριέρας, εύκολα και γρήγορα, με λίγα μόνο «κλικ». Ακολουθώντας τα παραπάνω tips, θα είστε περισσότερο σίγουροι ότι δεν θα αφήσετε μία σημαντική ευκαιρία να «γλιστρήσει» από τα χέρια σας.

4. Επενδύστε σε θέσεις που σας προσφέρουν ευελιξία και ασφάλεια

Αν ψάχνετε τώρα μία θέση εργασίας και η καθημερινότητά σας είναι ιδιαίτερα απαιτητική και γεμάτη υποχρεώσεις, τότε είναι σημαντικό να δώσετε έμφαση στο κομμάτι της ευελιξίας, αλλά και της ασφάλειας που μπορεί να σας παρέχει μία θέση. Με λίγα λόγια, καλό είναι να στρέψετε την προσοχή σας σε θέσεις εργασίας που εγγυώνται τόσο την τήρηση του ωραρίου, όσο και τις υποχρεώσεις που αφορούν στην ασφάλιση και τη μισθοδοσία σας. Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να στραφείτε σε ειδικούς του χώρου και δη, σε αξιόπιστες εταιρείες Ανθρώπινου Δυναμικού, που προσφέρουν πλήρεις και αποτελεσματικές λύσεις.

5. Προτιμήστε εργοδότες που δίνουν ίσες ευκαιρίες, χωρίς να κάνουν διακρίσεις

Οι ίσες ευκαιρίες χωρίς φυλετικές διακρίσεις, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων σας στο έπακρο, η δυνατότητα να εργάζεστε σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση ιδανικών συνθηκών στην εργασία. Πώς μπορείτε όμως, να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι θα απολαμβάνετε όλα τα παραπάνω; Και σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να προσέξετε το πώς και μέσω ποιου θα βρείτε τη νέα σας θέση εργασίας. Το «κλειδί» είναι να στραφείτε σε μία αξιόπιστη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Human Resources. Για παράδειγμα, η UNISON – η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης – ακολουθεί προσεκτικά σχεδιασμένες διαδικασίες εύρεσης και αξιολόγησης των υποψηφίων, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες, χωρίς να κάνει διακρίσεις και προωθώντας εδώ και πολλά χρόνια την πολυμορφία. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε πως σήμερα, η UNISON απασχολεί πάνω από 2.200 εργαζόμενους από 30 διαφορετικές εθνικότητες, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, αλλά και τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ανθρώπους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό και φιλόξενο περιβάλλον.

Από το βιογραφικό μέχρι την επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας παροχής υπηρεσιών Human Resources, το να βρείτε και να κατακτήσετε την πιο κατάλληλη για εσάς θέση εργασίας, δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο φαντάζει. Μην χάνετε χρόνο, λοιπόν. Μπείτε σήμερα κιόλας στον «κόσμο» της UNISON και απλοποιήστε αυτό το «ταξίδι», βρίσκοντας άμεσα σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης στους τομείς που εσείς θέλετε και κυρίως, μέσα από ένα αξιόπιστο και ασφαλές περιβάλλον.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ