Σεξ υγεία: 10 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία μας


Γνωρίζατε ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας; Κι όμως! Μέσα από έρευνες διαπιστώνεται ότι το σεξ είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν θετικά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και της καρδιάς. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζονται από την σεξουαλική υγεία και είναι λογικό να μην τους γνωρίζατε. Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά οι συγκεκριμένοι παράγοντες.

10 λόγοι που το σεξ επιδρά θετικά στην υγεία μας

  • Βοηθά να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές. Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ, έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτού που προστατεύει το σώμα σας από μικρόβια, ιούς και άλλους εισβολείς. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα συγκεκριμένου αντισώματος σε σύγκριση με φοιτητές που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.
  • Ενισχύει τη λίμπιντο σας. Λαχταράτε μια πιο ζωντανή σεξουαλική ζωή; Η Lauren Streicher, MD, η επίκουρη κλινική καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο επισημαίνει ότι στις γυναίκες, το σεξ αυξάνει τη λίπανση του κόλπου, τη ροή του αίματος και την ελαστικότητα.
  • Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης των γυναικών. Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος είναι σημαντικό για την αποφυγή της ακράτειας, κάτι που θα επηρεάσει περίπου το 30% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το καλό σεξ είναι σαν μια προπόνηση για τους μυς του πυελικού εδάφους σας. Όταν έχετε οργασμό, προκαλείται συσπάσεις σε αυτούς τους μύες, γεγονός που τους ενισχύει.
  • Μειώνει την αρτηριακή σας πίεση. Ο Joseph J. Pinzone, MD, διευθύνων σύμβουλος και ιατρικός διευθυντής της Amai Wellness αναφέρει ότι μια μελέτη ορόσημο διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή μείωσε τη συστολική αρτηριακή πίεση.
  • Μετράει ως Άσκηση. “Το σεξ είναι μια πραγματικά εξαιρετική μορφή άσκησης”, λέει ο Pinzone. Δεν θα αντικαταστήσει τον διάδρομο, αλλά μετράει. Το σεξ καταναλώνει περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό, τέσσερις περισσότερες θερμίδες από το να βλέπεις τηλεόραση. Σας δίνει κίνητρο, καθώς αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και χρησιμοποιεί διάφορους μύες. Ασχοληθείτε λοιπόν!
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μια καλή σεξουαλική ζωή είναι καλή για την καρδιά σας. Εκτός από το ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, το σεξ βοηθά να διατηρείτε τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης σας σε ισορροπία. “Όταν ένα από αυτά είναι χαμηλό, αρχίζετε να αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα, όπως οστεοπόρωση, ακόμη και καρδιακές παθήσεις”, λέει ο Pinzone. Το να κάνετε σεξ πιο συχνά μπορεί να βοηθήσει. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, οι άνδρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις από τους άνδρες που έκαναν σεξ σπάνια.

  • Μειώνει τον πόνο. Πριν φτάσετε πάρετε μια ασπιρίνη, προσπαθήστε να αποκτήσετε έναν οργασμό. “Ο οργασμός μπορεί να εμποδίσει τον πόνο”, λέει ο Barry R. Komisaruk, PhD, διακεκριμένος καθηγητής υπηρεσιών στο Rutgers, στο State University of New Jersey. “Διαπιστώσαμε ότι η κολπική διέγερση μπορεί να εμποδίσει τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και στα πόδια και πολλές γυναίκες μας είπαν ότι η αυτοδιέγερση των γεννητικών οργάνων μπορεί να μειώσει τις κράμπες της περιόδου, τον αρθριτικό πόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τον πονοκέφαλο”, λέει ο Komisaruk.
  • Μπορεί να κάνει τον καρκίνο του προστάτη λιγότερο πιθανό. Οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν συχνά (τουλάχιστον 21 φορές το μήνα) είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association. Δεν χρειάζεστε σύντροφο για να αποκομίσετε αυτό το όφελος: Η σεξουαλική επαφή, η νυχτερινή εκπομπή και ο αυνανισμός ήταν όλα μέρος της εξίσωσης. Δεν είναι ξεκάθαρο ότι το σεξ ήταν ο μόνος λόγος που είχε σημασία σε αυτή τη μελέτη. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου. Αλλά περισσότερο σεξ δεν θα βλάψει.
  • Βελτιώνει τον ύπνο. Μπορεί να κοιμάστε πιο γρήγορα μετά το σεξ, και για καλό λόγο. “Μετά τον οργασμό, απελευθερώνεται η ορμόνη προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα χαλάρωσης και υπνηλίας” μετά το σεξ, λέει η Sheenie Ambardar, MD, ψυχίατρος στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια.
  • Ανακουφίζει από το άγχος. Το να είστε κοντά στον σύντροφό σας μπορεί να απαλύνει το στρες και το άγχος. Ο Ambardar λέει ότι το άγγιγμα και η αγκαλιά μπορούν να απελευθερώσουν τη φυσική “ορμόνη της καλής αίσθησης” του σώματός σας. Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μια χημική ουσία του εγκεφάλου που αναζωογονεί το σύστημα ευχαρίστησης και ανταμοιβής του εγκεφάλου σας. Το σεξ και η οικειότητα μπορούν επίσης να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία σας, λέει ο Ambardar. Δεν είναι μόνο μια συνταγή για μια υγιή ζωή, αλλά για μια ευτυχισμένη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ