Διατροφή δέρμα: 3 τροφές για υγιές και λαμπερό δέρμα


Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή διατροφή είναι σημαντική για την καλή υγεία και την πρόληψη ασθενειών, ενώ αυτό που τρώμε επίσης επηρεάζει το δέρμα μας. Ενώ πολλοί από εμάς ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τις πιο πρόσφατες κρέμες και ορούς δέρματος για να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό και ζωντανό, η φύση μας προσφέρει απλόχερα τροφές που μπορούν επίσης να βοηθήσουν – και με πολύ χαμηλότερη τιμή. Παρακάτω θα βρείτε 3 τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό.

  • Σταφύλια

Τα μωβ και τα κόκκινα σταφύλια είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, φυτοχημικά που προστατεύουν το δέρμα και ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τη γήρανση. Επιπλέον, αυτές οι ενώσεις μπορεί επίσης να προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και τη διαδικασία γήρανσης γενικότερα. Τα σταφύλια περιέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα. είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά βιταμίνες Α και C που μπορεί να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του δέρματος και την προστασία του δέρματός σας από τις ηλιακές βλάβες.

  • Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε υγιή μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία βοηθούν το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο και ευέλικτο και προστατεύουν επίσης την καρδιά, διατηρώντας τα επίπεδα χοληστερόλης σας υγιή. Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης βιταμίνες C και E, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματός σας από τις ελεύθερες ρίζες και την οξειδωτική βλάβη. Η βιταμίνη C είναι επίσης σημαντική για υγιές δέρμα, καθώς βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης του συνδετικού ιστού που βοηθά στη διατήρηση του της υγείας του δέρματος. Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που μπορεί να βελτιώσουν τον τόνο του δέρματος.

  • Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό της βιταμίνης Α που δίνει σε αυτό το φρούτο το κόκκινο χρώμα του. Τόσο το λυκοπένιο όσο και η βιταμίνη C μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλάβες από τον ήλιο και από την καθημερινή φθορά και την οξείδωση. Η βιταμίνη C στις ντομάτες βοηθά επίσης στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ