Άρθρο άποψης: “Εθνολαϊκισμού το Ανάγνωσμα”

Κατρακυλά η δημοφιλία του Γάλλου Προέδρου. Διόλου περίεργο όταν -εκτός των άλλων αστοχημάτων του -αρχίζει να λαϊκίζει έντονα και να ανοηταίνει ανεύθυνα.

του Κώστα Δημ Χρονόπουλου  (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Δηλώσεις όπως: “Ό Εθνικισμός δεν είναι Πατριωτισμός” , ή “Ο Εθνικισμός είναι η προδοσία του Πατριωτισμού” το προσυπογράφουν. Δεν γνωρίζω ποιές είναι οι γνώσεις του, η επαφή του με τις έννοιες των λέξεων. Υποψιάζομαι πως άλλος -πανικός ή λαϊκισμός; – είναι ο λόγος που τον παρασύρει και τον εκθέτει: η καυτή ανάσα της γαλλικής Ακροδεξιάς στον αυχένα του.
Δυστυχώς και στον Τόπο μας πάρα πολλοί συγχέουν τις έννοιες. Εξυπακούεται ότι οι πολιτικάντηδες -λόγω άγνοιας, λαϊκισμού, κομματισμού, ιδεοληψιών, κ.α ιδιαζουσών ιδιοτήτων -κατατάσσονται πρώτοι και καλύτεροι στη “λίστα”.
Ο πατριωτισμός /φιλοπατρία συγχέεται με τον εθνικισμό, τον εθνισμό κ.ο.κ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άκρη για να την βρεις.

Ας τα αποκωδικοποιήσουμε:
1. Πατριώτης μπορεί να είναι ο οιοσδήποτε και οπουδήποτε πολιτικά τοποθετημένος. Εννοείται ότι ο πραγματικός πατριώτης σε καμία περίπτωση /σκοπιμότητα δεν βλάπτει ή προδίδει την Πατρίδα του. Αξίωμα!
Επομένως ο Πατριώτης αυτών των προδιαγραφών, πρέπει να είναι σεβαστός από όλους. Ομοιδεάτες ή κομματικούς αντιπάλους.
Η – αποκλειστική -οικειοποίηση /ιδιοποίηση της φιλοπατρίας από μερίδα του πληθυσμού και ο -εξ αντιδιαστολής -αποκλεισμός άλλων, είναι ανεπίτρεπτη , άθλια, αντιδημοκρατική. Εξόχως αντιδημοκρατική, επειδή ακριβώς αρνείται το δημοκρατικό δικαίωμα του άλλου να έχει διαφορετική άποψη ή και να… υπάρχει!!!
2. Οι αποδεδειγμένα προδότες αποκλείεται να είναι Πατριώτες. Όπως επίσης και οι συρρικνωτές της Πατρίδας.
3. Εθνισμός: Εθνική Συνείδηση, Φιλοπατρία, Πατριωτισμός.

4. Εθνικισμός: Ενέχει το στοιχείο της υπερβολής και υπερπροβολής της εθνικής ταυτότητας. Ταυτίζεται ως έννοια /διάθεση με τον σωβινισμό.
Συγχίζονται, πανικοβάλλονται και αντιδρούν σπασμωδικά τόσο ο Γάλλος όσο και οι ημέτεροι εθνολαϊκιστές πολέμιοι του εθνικισμού. Διεθνιστές, Αριστεροί, “Αριστεροί Πατριώτες”, και μέρος της αγέλης, είτε συγχέουν ή αγνοούν τις έννοιες, είτε αποπροσανατολίζουν συνειδητά. (Μεταξύ πολλών άλλων βέβαια) καταργούνται και οι έννοιες του μείζονος και του ελάσσονος, του όλου και του μέρους καθώς και η κοινή λογική:
– Ο Πατριωτισμός εμπεριέχεται στον Εθνικισμό και όχι το αντίστροφο. (Σ.Σ Άρα, λογικά δεν γίνεται να ισχύει το” Ο εθνικισμός δεν είναι πατριωτισμός” του κου Προέδρου).
– Προφανώς και δεν ισχύει επίσης το ότι” ο Εθνικισμός είναι προδοσία του Πατριωτισμού”. Για τον ίδιο προαναφερθέντα λόγο.

ΥΓ.: Αλλού εδράζεται το πρόβλημα- δράμα που ζουν οι απανταχού υποκριτές αποτυχημένοι λαϊκιστές … “Δημοκράτες” :
Στην απαξίωση του διεθνισμού, της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας, της ουδετεροθρησκευτικότητας. Το τσουνάμι της (λαθρο)μετανάστευσης, ή πυροδότησης της “πυρηνικής βόμβας” -όπως πριν χρόνια χαρακτήρισα το Δημογραφικό- επιδρούν καταλυτικά, διαλυτικά. Οι λαοί προσπαθούν να αυτοπροστατευτούν μέσω του εθνικισμού, της αυτοπεριχαράκωσης, του απομονωτισμού. Επειδή ακριβώς αγαπούν την Πατρίδα τους και όχι γιατί είναι ρατσιστές, πολεμοκάπηλοι ή Φασίστες.
Κατανοητό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here