Μόσχα: Κατάπαυση του πυρός τη Δευτέρα του Πάσχα για να εγκαταλείψουν οι άμαχοι το Αζοφστάλ


Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα ανακοίνωσε μια κατάπαυση του πυρός σήμερα για να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν το Αζοφστάλ

Το πρωί της Δευτέρας το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες προκειμένου να επιτρέψουν σε αμάχους να εγκαταλείψουν το υπό πολιορκία εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, από τις 14.00.

Το υπουργείο λέει ότι οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο μπορούν να φύγουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξουν.

Διαπραγματεύσεις στο Αζοφστάλ

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία πρότεινε την Κυριακή να διεξαχθεί ένας «ειδικός» γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία στη σκιά του χαλυβουργείου Αζοφστάλ της Μαριούπολης, ώστε να συζητηθεί η τύχη των αμάχων και των Ουκρανών στρατιωτών που παραμένουν παγιδευμένοι στην πόλη αυτή, ανέφερε ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στόχος των συνομιλιών αυτών θα είναι η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Μαριούπολη, το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και η απελευθέρωση ή η ανταλλαγή των Ουκρανών μαχητών που έχουν παγιδευτεί στη βιομηχανική μονάδα, ανέφερε σε βιντεοσκοπήμενο μήνυμά του ο Ολέξι Αρέστοβιτς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ