Πέθανε ο κινηματογραφιστής Σταμάτης Γιαννούλης


Ο διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Σταμάτης Γιαννούλης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης, Σταμάτης Γιαννούλης. Ο κινηματογραφιστής άφησε την τελευταία του πνοή στις 26 Απριλίου νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Γιαννούλης, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με τον Σωτήρη Γκορίτσα στις ταινίες «Βαλκανιζατέρ» και «Απ’ το Χιόνι», με τον Γιάννη Ζαφείρη στην «Εφήμερη Πόλη», με τον Κώστα Αριστόπουλο στον «Έναστρο Θόλο», κ.ά.

Ο ίδιος σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Lucy» το 2016, ενώ από τις τελευταίες του δουλειές είναι το ντοκιμαντέρ «EarthProSeed» που βρίσκεται στο στάδιο του post-production.

Επίσης συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή το «Αλάτι της Γης» με παρουσιαστή τον Λάμπρο Λιάβα.

Οι συνεργάτες του στο Αλάτι της Γης αποχαιρετούν τον Σταμάτη Γιαννούλη με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook της εκπομπής.

«Η ομάδα μας στο Αλάτι της Γης αποχαιρετά τον Σταμάτη, που “αναπαύτηκε” αυτές τις μέρες που είναι ανοιχτοί οι ουρανοί!..

Ο Σταμάτης Γιαννούλης, για δέκα χρόνια διευθυντής φωτογραφίας της εκπομπής μας, ήταν ο σταθερός συνοδοιπόρος που άφησε σε όλους μας τη σφραγίδα του, με τη μοναδική ευγένεια, την αφοσίωση στο έργο του, τη βαθιά γνώση και την απόλυτη σημασία στις λεπτομέρειες σε κάθε μας συνεργασία.

Μοιραστήκαμε την αγάπη μας για τις …γάτες, αλλά και για τους ανθρώπους που αντιστέκονται κι επιμένουν μέσα από τις μουσικές.

Έφυγε συντροφευμένος με τον βαθύ σεβασμό όλων των συναδέλφων του, την εκτίμηση όλων όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και την αγάπη των φίλων και των μαθητών του. Θα λείψει σε όλους!».

Η κηδεία του Σταμάτη Γιαννούλη θα γίνει την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 13:30 από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Ακολουθεί το συλλυπητήριο μήνυμα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου:

«Αποχαιρετούμε τον Διευθυντή Φωτογραφίας Σταμάτη Γιαννούλη την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 13:30 στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου. Συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους του».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ