Ενέργεια chia: Πρωτεΐνικές μπάλες σοκολάτας με τσία


Αν είστε γονείς μικρών παιδιών, τότε είναι σίγουρο ότι προσέχετε πάντα να του παρέχετε υγιεινά σπιτικά σνακ που λατρεύουν τα παιδιά. Ένα τέτοιου είδους σνακ είναι οι ενεργειακές πρωτεϊνικές μπάλες σοκολάτας με τσία, που είναι εύκολο να γίνουν και μπορείτε να τις γεμίσετε με θρεπτικά συστατικά. Αν σας αρέσει λοιπόν να βρίσκετε έξυπνους και γευστικούς συνδυασμούς με θρεπτικά συστατικά που θα βρείτε στο ντουλάπι του σπιτιού σας, δοκιμάστε αυτού του είδους τις μπάλες. Είναι ιδανικές για ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ ακόμα και για να τις προσθέσετε στα σχολικά γεύματα. Αυτό που τα κάνει ακόμα πιο εύκολα είναι η χρήση λαμαρινών καλής ποιότητας με αντικολλητικά πατάκια σιλικόνης . Μπορείτε να εισάγετε συνδυασμούς με την βοήθεια του μπλέντερ ή ενός επεξεργαστή τροφίμων και είναι ένα σνακ που μπορείτε να φτιάχνετε ακόμα και κάθε μέρα.

Τα συστατικά του είναι σχετικά εύκολα και όλοι έχουμε τα περισσότερα από αυτά στο ντουλάπι ή στο ψυγείο μας. Θα χρειαστείτε λοιπόν τα εξής:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη και καλύτερα να χρησιμοποιήσετε βρώμη γρήγορου ψησίματος
  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο ή αν προτιμάτε βούτυρο κολοκύθας αν το φτιάξετε για το σχολείο
  • ¼ του φλιτζανιού σπόρους chia
  • 2 ½ κουτάλια της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 του φλιτζανιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες παρασκευής

Η παρασκευή του είναι επίσης πολύ εύκολη, γι’ αυτό μια πολύ καλή ιδέα θα είναι να φτιάξετε με τα παιδιά σας αν τους αρέσει να φτιάχνουν φαγητά στην κουζίνα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε όλα τα υλικά εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και να τα επεξεργαστείτε αρκετά καλά, μέχρι αυτά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μάζα. Όταν το κάνετε αυτό, τότε θα πρέπει να μεταφέρετε όλη τη μάζα σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, έτσι ώστε να προσθέσετε τα αγαπημένα όλων, κομματάκια σοκολάτας. Αμέσως μετά, θα πρέπει να ανακατέψετε πολύ καλά. Μετά από αυτήν την επεξεργασία είναι σίγουρα ότι η ζύμη θα γίνει πιο σκληρή και άρα θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να πλάσετε τα μπαλάκια και να τα τοποθετήσετε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Το μόνο που απομένει είναι να τα ψύξετε και έπειτα να τα σερβίρετε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ