Ουκρανία: Κάλεσμα Ζελένσκι στην Ευρώπη να μην υποκύψει στον Ρωσικό «ενεργειακό εκβιασμό»


Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο καθιερωμένο διάγγελμά του, μίλησε για τον «ενεργειακό εκβιασμό» της Ρωσίας κατά της Ευρώπης.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία δείχνει ότι «κανείς στην Ευρώπη δεν μπορεί να ελπίζει να διατηρήσει οποιαδήποτε κανονική οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρόσθεσε πως «η Ρωσία δεν θεωρεί μόνο το φυσικό αέριο, αλλά οποιοδήποτε εμπόριο ως όπλο. Απλώς περιμένει τη στιγμή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ένας ή ο άλλος εμπορικός χώρος».

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η Ρωσία «βλέπει μια ενωμένη Ευρώπη ως στόχο» και πως όσο πιο γρήγορα όλοι στην ήπειρο συμφωνήσουν ότι δεν μπορούν να εξαρτώνται από τη Ρωσία για το εμπόριο, τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξει σταθερότητα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρέτισε επίσης τη συμφωνία με την ΕΕ για την αναστολή των δασμών και των ποσοστώσεων στις εξαγωγές της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει χάος στις παγκόσμιες αγορές – ειδικά για τα τρόφιμα.

Οι ουκρανικές εξαγωγές θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των αγορών και θα στηρίξουν την οικονομία της χώρας κατά τη διάρκεια της κρίσης, υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ