Πειραιάς: Συνεχίζεται η απεργία στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι μετά το εργατικό ατύχημα


Tη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αποφάσισε το συνδικάτο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Μετά τον τραυματισμό ενός 38χρονου συναδέλφου τους που έπεσε από ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών σε φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην προβλήτα ΙΙΙ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, οι λιμενεργάτες θέτουν θέματα ασφάλειας και υγιεινής και ζητούν μέτρα.

Παράλληλα ζητούν να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

«Μετά από απόφαση της μαζικής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων που έγινε στο ΣΕΜΠΟ η απεργία συνεχίζεται! Όλοι στην περιφρούρηση. Ο τηλεφωνικός χαιρετισμός του συναδέλφου μας Τάκη, μας γεμίζει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Να υπογραφεί εδώ και τώρα ΣΣΕ που να κατοχυρώνει όλους τους εργαζόμενους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ