Ηνωμένο Βασίλειο Γιατροί: Η Αύξηση της ηπατίτιδας μεταξύ των παιδιών σχετίζεται με τα lockdown για την COVID


Ηνωμένο Βασίλειο Γιατροί: Πάνω από 200 παιδιά έχουν διαγνωστεί με ηπατίτιδα, ένα έχει πεθάνει Οι γιατροί παραμένουν συγκλονισμένοι από την πηγή μιας εστίας σοβαρής ηπατικής νόσου στα παιδιά. Τώρα, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας μεταξύ των παιδιών μπορεί να συνδέεται με τα lockdown για την COVID-19. Οι γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύουν ότι τα παιδιά νοσούν εξαιτίας του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της έλλειψης έκθεσης σε ασθένειες κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η έρευνα συνεχίζεται, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αιχμή της ηπατίτιδας συνδέεται με τον αδενοϊό, που μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα.

«Έχει εντοπιστεί σε περίπου 74 από αυτές τις περιπτώσεις που έχουν πραγματικά δοκιμαστεί για αυτό», λέει η Phillipa Easterbrook, ανώτερη επιστήμονας του ΠΟΥ.

«Είναι πολύ ασυνήθιστο για έναν αδενοϊό να προκαλεί αυτό το είδος σοβαρών συμπτωμάτων».

Οι γιατροί λένε ότι σχεδόν 200 παιδιά σε 12 χώρες έχουν διαγνωστεί με οξεία ηπατίτιδα, η οποία προκαλεί φλεγμονή του ήπατος. Δεκαεπτά από αυτά τα παιδιά έχουν κάνει μεταμόσχευση ήπατος. Τουλάχιστον ένα παιδί έχει πεθάνει.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ιλινόις λένε ότι τώρα ερευνούν τρεις περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό ακολουθεί μια συστάδα εννέα κρουσμάτων στην Αλαμπάμα και δύο ακόμη στη Βόρεια Καρολίνα τον περασμένο μήνα. Καθώς εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα, το CDC εξέδωσε μια προειδοποίηση σε εθνικό επίπεδο για τους γιατρούς να παρακολουθούν για συμπτώματα, ζητώντας από τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να παρακολουθούν πιο προσεκτικά τα παιδιά με συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης.

Οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς να μην φοβούνται, αλλά να είναι προσεκτικοί. Υπολογίζεται ότι το 75% των ατόμων που έχουν μολυνθεί από ηπατίτιδα C, μια από τις πιο κοινές μορφές ηπατικής νόσου, δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί.

«Τα κύρια συμπτώματα που πρέπει να προσέχετε με τη φλεγμονή του ήπατος ή την ηπατίτιδα είναι έντονο κοιλιακό άλγος, κίτρινα μάτια, κίτρινο δέρμα», λέει η Δρ Κάρεν Άκερ, παιδίατρος στο Νοσοκομείο Παίδων της Νέας Υόρκης-Presbyterian Komansky και καθηγήτρια στο Weill Cornell Medicine.

Οι γιατροί λένε ότι αναμένουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί και υπενθυμίζουν στο κοινό ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από ασθένειες είναι το πλύσιμο των χεριών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ