Ανανάς: 6 λόγοι για να τρώμε κάθε μέρα


Αν θες ισχυρό ανοσοποιητικό και ένα γευστικό σνακ, ο ανανάς είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Η θερμοκρασία ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο καθημερινά και όλες χρειαζόμαστε γευστικά, ενυδατικά σνακ. Ο ανανάς είναι με διαφορά ένα από τα πιο ιδιαίτερα καλοκαιρινά φρούτα και μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.

Όταν το τρως σε λογικές ποσότητες κρύβει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι εξαιρετικά πλούσιος σε φυτικές ίνες, βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C με αποτέλεσμα να ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες. Κάθε 100 γραμμάρια ανανά έχουν μόλις 50 θερμίδες, καθιστώντας τον ιδανικό δεκατιανό ή απογευματινό γεύμα για εσένα που προσέχεις τη σιλουέτα σου.

6 λόγοι για να είναι ο ανανάς στην καθημερινή διατροφή

  • Απώλεια βάρους
    Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ένζυμά του μπορεί να συμβάλλουν στην καύση του λίπους. Περιέχει ελάχιστες θερμίδες και είναι εξαιρετικά πλούσιος σε φυτικές ίνες.
  • Αντιφλεγμονώδης δράση
    Η βρωμελαΐνη (bromelain) που περιέχει ο ανανάς είναι ένα ένζυμο, το οποίο συμβάλλει στην επούλωση του δέρματος και των ιστών.
  • Καλύτερη διάθεση
    Ο ανανάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξύ τρυπτοφάνη. Αυτό το αμινοξύ χρησιμοποιείται για να φτιάξει έναν από τους πιο σημαντικούς νευροδιαβιβαστές μας που τονώνουν τη διάθεση.
  • Καλύτερη πέψη
    Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο είναι θαυματουργό του γαστρεντερικού συστήματος. Οι φυτικές ίνες και η βρομελίνη που βρίσκονται στον ανανά προάγουν την υγιή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και δρουν ενάντια στην δυσκοιλιότητα.
  • Ισχυρό ανοσοποιητικό
    Η βιταμίνη C που περιέχει ο ανανάς όχι μόνο βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σου συστήματος, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να σχηματίσει κολλαγόνο.
  • Πηγή αντιοξειδωτικών
    Ο ανανάς περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα φλαβονοειδή. Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και των φλεγμονών.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ