Έλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων


Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την προσπάθειά του να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο τoυ Twitter

Ο Έλον Μασκ πουλά μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τη συμφωνία με το Twitter. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχαίας υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα εν μέσω ανησυχίας ότι ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της πλατφόρμας

Η τιμή της μετοχής μειώθηκε κατά ένα πέμπτο από τότε που ο Έλον Μασκ αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είχε λάβει μερίδιο στο Twitter νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο διευθύνων σύμβουλος τoυ κολοσσού ηλεκτρικών οχημάτων, πούλησε τις μετοχές στις 26 και 27 Απριλίου, σύμφωνα με την κατάθεση στις ρυθμιστικές Αρχές.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν καθώς η τιμή της μετοχής της Tesla κατρακυλούσε. Μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Μασκ ανέβασε στο Twitter ανάρτηση, λέγοντας ότι δεν σχεδιάζει περαιτέρω πωλήσεις μετοχών της Tesla.

Οι όροι της συμφωνίας με το Twitter απαιτούν από τον Mασκ να συγκεντρώσει περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, αν και δεν αναμένεται να κλείσει για άλλους έξι μήνες. Η μετοχή της Tesla υποχώρησε περισσότερο από 12% την Τρίτη μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Μασκ χρησιμοποιεί την Tesla, που τον έχει κάνει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, για να χρηματοδοτήσει χωριστά την εξαγορά του Twitter. Αν δεν εξασφαλίσει αρκετή χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει τη συμφωνία, ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλλει «ρήτρα» ύψους 1 δις δολαρίων.

Από την άλλη πλευρά, το Twitter θα χρωστούσε στον Μασκ 1 δισ. δολάρια αμοιβή διάλυσης εάν αποδεχτεί ανταγωνιστική προσφορά ή εάν οι μέτοχοι απορρίψουν τη συμφωνία, σύμφωνα με την ίδια κατάθεση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ