Θεσσαλονίκη: Στα μπλε οι Ομπρέλες για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και το Make a Wish


Στα μπλε ντύθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Ο φωτισμός του εμβληματικού γλυπτού έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής που είναι σήμερα.

Ο φωτισμός των ομπρελών έγινε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου για τη στήριξη του «Κάνε μια Ευχή Ελλάδος. Ο χαρακτήρας της δράσης είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες, τα οποία και στηρίζει το Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, μεταξύ των οποίων η φωταγώγηση σημαντικών μνημείων σε μπλε αποχρώσεις.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της φωταγώγησης του εμβληματικού γλυπτού στη νέα παραλία, το Κάνε Μια Ευχή ενημέρωνε το κοινό για το έργο και τος δράσεις του.

Το Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος), εκπληρώνει ευχές παιδιών από 3 έως 18 ετών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες. Σκοπός του Οργανισμού είναι αυτά τα παιδιά να χαμογελάσουν και να οπλιστούν με περισσότερο θάρρος και δύναμη.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από thestival.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ