Ηλεκτρικά αγωνιστικά και στη θάλασσα (vid)


Η E1 Series είναι το πρώτο πρωτάθλημα παγκοσμίως στο οποίο θα συμμετέχουν ηλεκτρικά αγωνιστικά ταχύπλοα.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι αγώνες είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών και πιο αποδοτικών συστημάτων πρόωσης. Μέσα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό οι ειδικοί δεν καλούνται μόνο να βελτιώσουν στο μάξιμουμ την απόδοση των κινητήρων, αλλά και την αξιοπιστία τους.

Και επειδή ακριβώς είναι συνυφασμένος με την πρόοδο της τεχνολογίας, για αυτόν ακριβώς το λόγο η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί νέα δεδομένα και σε αυτό τον τομέα. Ήδη η Formula 1 πλαισιώνεται από την Formula E με τα ηλεκτρικά μονοθέσια, ενώ ξεκινούν και πρωταθλήματα ράλι με αγωνιστικά που δεν θα καταναλώνουν βενζίνη αλλά ηλεκτρική ενέργεια.

Κάτι ανάλογο περιμένουμε και από την E1 Series, μία νέα κατηγορία αγωνιστικών ταχύπλοων που εντάσσεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στο οποίο συμμετέχουν 12 ομάδες από διάφορα μέρη του κόσμου έχοντας ως πρόκληση να κινηθούν ταχύτατα πάνω στο νερό και χωρίς να εκπέμπουν ούτε ένα γραμμάριο ρύπων.

Όπως μπορείτε να δείτε στην οθόνη σας τα ταχύπλοα τύπου RaceBird είναι άκρως εντυπωσιακά και θα μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 93 χλμ./ώρα με το ηλεκτρικό μοτέρ να έχει ισχύ 150 kW (204 ίππων).

Τα ταχύπλοα έχουν σχεδιαστεί από τις SeaBird Technologies και Victory Marine, το καθένα ζυγίζει 400 κιλά και χάρη στα υδροπτέρυγα μπορεί να κινείται πάνω από το νερό σε ύψος μισού μέτρου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ