Google Doodle Route 66: Γιορτάζοντας τη διασημότερη διαδρομή του κόσμου


Σήμερα η Google τιμά με Doodle τη διασημότερη διαδρομή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για πολλούς Αμερικανούς, το Route 66 κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους, ξυπνώντας μνήμες περασμένων χρόνων. Ο αυτοκινητόδρομος, που εκτεινόταν από το Σικάγο στο Λος Άντζελες στις μέρες της δόξας του, βοήθησε απελπισμένες οικογένειες που ξεριζώθηκαν από το Dust Bowl κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης να μετακινηθούν δυτικά αναζητώντας μια νέα αρχή, κερδίζοντας το στοργικό παρατσούκλι του Mother Road. Σήμερα είναι η 96η επέτειος από την ανάθεση της αριθμητικής του ονομασίας στο US Route 66 και το Google Doodle θα επισημάνει ένα βίντεο με έργα τέχνης από τοποθεσίες που μπορεί κανείς να συναντήσει ακόμα στις οκτώ πολιτείες όπου ο παροπλισμένος αυτοκινητόδρομος περνάει καθοδόν από την Πόλη των Ανέμων προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η θέση του ως Main Street of America εδραιώθηκε από το τραγούδι επιτυχίας του 1946 (Get Your Kicks on) Route 66, καθώς και στην τηλεοπτική εκπομπή Route 66 της δεκαετίας του ’60. Αν και το Route 66 αποσύρθηκε ως αυτοκινητόδρομος των ΗΠΑ το 1985, περισσότεροι από 85 Το % του αρχικού αυτοκινητόδρομου μήκους 2.448 μιλίων εξακολουθεί να είναι οδηγήσιμο, δίνοντας σε χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο την ευκαιρία να κάνουν το δικό τους ταξίδι πίσω στο χρόνο. Ένας από αυτούς τους τουρίστες ήταν ο καλλιτέχνης του Google Doodle Matthew Cruickshank, ο οποίος έκανε το ταξίδι δυτικά με το Chevy Chevelle του 1972. Ένα βίντεο Doodle, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, είναι η δημιουργία του, ουσιαστικά ένα κινούμενο σχέδιο σκίτσων των διαφόρων ιστορικών τοποθεσιών που συνάντησε στην πορεία.

Συνολικά, σκιαγράφησε ή ζωγράφισε περισσότερες από 100 εικόνες από την άκρη του δρόμου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Το βίντεο είναι ένα κομμάτι της Americana, με κλασικά αυτοκίνητα με μεγάλες ουρές να γλιστρούν μέσα από συναρπαστικά αστικά τοπία, γαλήνια λιβάδια και υπέροχες ερήμους, με στάσεις κατά μήκος του δρόμου σε αξιοθέατα της μικρής πόλης που συνδέονται κυρίως με μια περασμένη εποχή. Και το soundtrack για το ταξίδι σας είναι οι χαλαροί ήχοι αυτού του διάσημου τραγουδιού που ερμηνεύει ο συγγραφέας του, Bobby Troup, μέσω του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου σας με το πάτημα των κουμπιών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ