Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θρίλερ» με τον τραυματισμό του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, αλλά και διεθνή ΜΜΕ ο Ρώσος στρατηγός φέρεται να έχει τραυματιστεί στο Χάρκοβο

Ένα πραγματικό «θρίλερ» με την υγεία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Βαλέρι Γερασίμοφ, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με τις φήμες να κάνουν λόγο για τραυματισμό του σε ουκρανική επίθεση στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, αλλά και διεθνή ΜΜΕ ο Ρώσος στρατηγός φέρεται να έχει τραυματιστεί στο πόδι, με το τραύμα να μην αποτελεί απειλή για τη ζωή του.

Ο στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ, είχε σταλεί στο μέτωπο της μάχης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να επιτηρήσει προσωπικά την ρωσική επιχείρηση στο Ντονμπάς και την ανατολική Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν ουκρανικές πηγές, η έκρηξη που τον τραυμάτισε, σημειώθηκε στο ρωσικό αρχηγείο της πόλης Ιζιούμ της ανατολικής Ουκρανία.

Κατά τον σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, «ήταν γνωστό πως στο Αρχηγείο βρισκόταν ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Γερασίμοφ, για να συντονίσει την επίθεση στο Σλοβιάνσκ».

«Μεγάλος αριθμός ανώτερων αξιωματικών της Ρωσίας μεταξύ των θυμάτων έχει επιβεβαιωθεί» ανέφερε ο Gerashchenko.

Ο πρώην δημοσιογράφος και εκδότης στην Ουκρανία, Βίκτωρ Κοβαλένκο, έγραψε στο Twitter πως η χθεσινή επίθεση στο ρωσικό Αρχηγείο του Ιζιούμ είχε σχεδιαστεί ώστε να πληγεί ο «υψηλής αξίας στόχος», ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού.

«Το Κρεμλίνο τον έστειλε εκεί για να εξασφαλίσει μια νίκη ενόψει της παρέλασης της 9ης Μαΐου. Ο Γερασίμοφ ήταν κοντά στην έκρηξη, αλλά τραυματίστηκε» ισχυρίζεται ο Κοβαλένκο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ