Τριχόπτωση: Αντιμετωπίστε την απώλεια των μαλλιών σας

Η τριχόπτωση είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα και οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν θεραπείες για να σταματήσουν ή να μειώσουν την απώλεια μαλλιών, αλλά πολλοί δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Η δερματολόγος Dr Geetika Mittal Gupta μοιράζεται μερικές συμβουλές. Η ίδια, ωστόσο, λέει ότι η απώλεια έως και 50 με 100 μαλλιών την ημέρα είναι φυσιολογική, αλλά οποιαδήποτε υπερβολική απώλεια θα πρέπει να αξιολογείται αυστηρά. H δερματολόγος είπε ότι όταν μπαίνεις σε μια κλινική σου συνταγογραφούν πολλές εξετάσεις αίματος, συμπεριλαμβανομένων CBC, Vit D3 και BR2. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα μπορούσαν να υποδείξουν τους λόγους για τους οποίους χάνετε μαλλιά. Εκτός από αυτό, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να σταματήσετε την υπερβολική τριχόπτωση.

Απομακρύνετε την τριχόπτωση από τη ζωή σας

  • Βεβαιωθείτε ότι δεν δένετε τα μαλλιά σας με σφιχτά χτενίσματα ή ψηλές αλογοουρές γιατί αυτό προκαλεί περισσότερη τριβή και περισσότερο σφίξιμο στα μαλλιά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μεταξωτό κάλυμμα μαξιλαριού που μειώνει την τριβή και δεν σπάει τα μαλλιά σας.
  • Αποφύγετε κάθε υπερβολικό styling ή χημικές θεραπείες στα μαλλιά που μπορεί να οδηγήσουν περαιτέρω σε σπάσιμο των δεσμών της τρίχας.
  • Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλακτικά που προορίζονται για τον τύπο των μαλλιών σας.
  • Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένους ορούς μαλλιών κάθε μέρα για να προωθήσετε όχι μόνο την ανάπτυξη των μαλλιών αλλά και για να μειώσετε το σπάσιμο της τρίχας και την πτώση των μαλλιών.

  • Τέλος, ένας καλός ύπνος και ένας τρόπος ζωής χωρίς άγχος πάντα βοηθούν. Φροντίστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να ακολουθείτε μια καλή ρουτίνα όσον αφορά τη διατροφή σας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ