Κορονοίός – Σχολεία: Πώς θα γυρίσουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες – Το υγειονομικό πρωτόκολλο


Οι μαθητές δεν υποχρεούνται πλέον να προβούν πριν την επιστροφή τους στο σχολείο, σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό (self test)

Επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (3/5), με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να διαφέρουν από την τελευταία φορά.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των σχολίων δεν υποχρεούνται πλέον να προβούν πριν την επιστροφή τους στο σχολείο, σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό (self test), ενώ μόνο ένα rapid test την εβδομάδα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν αλλάξει και στην περίπτωση κρούσματος, σύμφωνα με τον γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος μίλησε το πρωί της Δευτέρας (2/5) στην ΕΡΤ.

Επαναλαμβάνοντας τις διαδικασίες, ο κ. Κόπτσης ανέφερε πως σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα, τόσο μαθητές όσο και εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να κάνουν δυο self test και συγκεκριμένα την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα. Τα self test θα δίνονται δωρεάν από το σχολείο.

Όταν υπάρχει στενή επαφή εκτός σχολείου, οι μεν εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί πάνε κανονικά σχολείο και την 5η μέρα υποβάλλονται σε ένα τεστ, οι μη εμβολιασμένοι μπαίνουν σε καραντίνα. Οι μαθητές επανέρχονται με ένα self test και οι εκπαιδευτικοί με ένα rapid. Ο μαθητής που είναι κρούσμα μένει σε απομόνωση στο σπίτι για 5 μέρες, και μετά αν δεν υπάρχει σύμπτωμα επανέρχεται στο σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Επιτροπή των ειδικών, θα βγάλει σύντομα, νέο πρωτόκολλο για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως είπε δεν θέλει να προλάβει τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά σημείωσε ό,τι ίσχυσε πέρυσι για τις εξετάσεις, λειτούργησε πολύ καλά. Και φέτος θα τηρηθούν οι μεγάλες αποστάσεις, οι μαθητές θα φοράνε μάσκες και τα παράθυρα θα μένουν ανοιχτά.

Όσον αφορά στις Πανελλήνιες 2022, τα μαθήματα λήγουν στα Λύκεια στις 20 Μαΐου, στα γυμνάσια στις 30 Μαΐου και στις 15 Ιουνίου τα νηπιαγωγεία και δημοτικά.
Οι πανελλήνιες είναι 2-17 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ, 3-10 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 18-30 Ιουνίου τα ειδικά μαθήματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ