Έλον Μασκ: Θέλει να βάλει μικρότερο μερίδιο από την περιουσία του στο Twitter- Tο κυνήγι επενδυτών


Ο Έλον Μασκ θα μπορούσε να βάλει λιγότερα χρήματα στη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, γράφει το Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές

Πρόσθετοι επενδυτές μπορεί να βοηθήσουν τον Μασκ να μειώσει τη συνεισφορά του σε μετρητά στη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Twitter. Ο μεγιστάνας της Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες επενδυτικές εταιρείες και άτομα υψηλής θέσης για να αναλάβουν περισσότερη χρηματοδότηση για την εξαγορά και να δεσμεύσει λιγότερο από τον πλούτο του στη συμφωνία, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με το Forbes να υπολογίζει την περιουσία του σε περίπου 245 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του συνδέεται με τις μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla που φέρει την υπογραφή του .Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ αποκάλυψε ότι πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά το «χρυσό ντιλ» για την απόκτηση του Twitter.

Η νέα χρηματοδότηση, η οποία θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή προνομιούχων ή κοινών κεφαλαίων, θα μπορούσε να μειώσει τη συνεισφορά σε μετρητά ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει δεσμευτεί να προσφέρει ο Μασκ στη συμφωνία, καθώς και ένα δάνειο που εξασφάλισε έναντι των μετοχών του στην Tesla, ανέφεραν οι πηγές.

Οι τράπεζες που συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να χορηγήσουν δάνεια 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Twitter αρνήθηκαν να προσφέρουν περισσότερα για την εξαγορά του Μασκ, δεδομένης της περιορισμένης ταμειακής ροής της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε το Reuters τον περασμένο μήνα.

Ο Μασκ έχει επίσης δεσμεύσει ορισμένες από τις μετοχές του στην Tesla σε τράπεζες για να κανονίσουν δάνειο ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμφωνίας. Μπορεί να επιδιώξει να μειώσει το μέγεθος του δανείου με βάση το ενδιαφέρον των νέων επενδυτών για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, είπε μια από τις πηγές.

Μεγάλοι επενδυτές, όπως εταιρείες ιδιωτικών μετοχών, αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και ιδιώτες βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Μασκ για την παροχή προτιμώμενης χρηματοδότησης για την εξαγορά, ανέφεραν οι πηγές. Τα προνομιούχα ίδια κεφάλαια θα πλήρωναν ένα σταθερό μέρισμα από το Twitter, με τον ίδιο τρόπο που ένα ομόλογο ή ένα δάνειο πληρώνει κανονικούς τόκους, αλλά θα ανατιμάται σύμφωνα με την αξία ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

Η Apollo Global Management και η Ares Management είναι μεταξύ των εταιρειών ιδιωτικών κεφαλαίων που έχουν συζητήσει για την παροχή της χρηματοδότησης, πρόσθεσαν οι πηγές.

Ο Μασκ δεν επιδιώκει να αναλάβει περισσότερα χρέη για τη συμφωνία Twitter αυτή τη στιγμή, πρόσθεσαν οι πηγές. Βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με μερικούς από τους βασικούς μετόχους του Twitter σχετικά με το ενδεχόμενο να μεταφέρουν το μερίδιό τους στη συμφωνία αντί να εξαργυρώσουν, είπε μια από τις πηγές. Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου Τζακ Ντόρσεϊ εξετάζει εάν θα υιοθετήσει την άποψή του, πρόσθεσε μια πηγή.

Μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, όπως η Fidelity, βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις για την ανατροπή της συμμετοχής τους, σύμφωνα με την πηγή. Ο Μασκ έχει αναρτήσει στο Twitter ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους επενδυτές στο Twitter, ενώ κάνει ιδιωτική την εταιρεία.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το αν ο Μασκ θα ολοκληρώσει τη συμφωνία με το Twitter, δεδομένου ότι έχει κάνει πίσω στο παρελθόν. Τον Απρίλιο, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter. Το 2018, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι «εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση» για μια συμφωνία 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ιδιωτικοποίηση της Tesla, αλλά δεν προχώρησε σε προσφορά.

Οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άνοδο 1,2% στα 49,63 δολάρια στις απογευματινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, πλησιάζοντας τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, καθώς οι επενδυτές ερμήνευσαν τα νέα για τη νέα χρηματοδότηση ως μεγαλύτερη βεβαιότητα για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ο Μασκ θα έπρεπε να καταβάλει τέλος τερματισμού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Twitter εάν αποχωρούσε και η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να του κάνει μήνυση για να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Ο Μασκ, ο οποίος αυτοαποκαλείται υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου, έχει επικρίνει τις πολιτικές του Twitter. Θέλει ο αλγόριθμος του Twitter για την ιεράρχηση των tweets να είναι δημόσιος και αντιτίθεται στην παροχή υπερβολικής ισχύος στις στις εταιρείες που διαφημίζουν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ