Τέλος στη διαμάχη ανάμεσα στον Μένιο Φουρθιώτη και την Τζούλια Αλεξανδράτου – Αθώος λόγω αμφιβολιών


Η έλλειψη επαρκών στοιχείων και η αμφιβολίες οδήγησαν σε αθωωτική κρίση το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, που απάλλαξε τον Μένιο Φουρθιώτη από την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής.

Ο κατηγορούμενος και για άλλες υποθέσεις παρουσιαστής κάθισε στο εδώλιο έπειτα από μήνυση προ 12ετίας, της άλλοτε στενής συνεργάτιδάς του Τζούλιας Αλεξανδράτου, η οποία υποστήριξε ότι έκλεψε από το χρηματοκιβώτιο της 200.000 ευρώ, μέρος των οποίων και η αμοιβή της από το ροζ dvd.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αθώωσε τον κατηγορούμενο για διακεκριμένη κλοπή κρίνοντας πως δεν αποδείχθηκε πλήρως η ενοχή του. Νωρίτερα, ο Μένιος Φουρθιώτης εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πατερίτσες και κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Όπως εξήγησε, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 είχε διακοπεί η επαγγελματική του συνεργασία με την Τζούλια Αλεξανδράτου ενώ ουδέποτε είχε κλειδιά του σπιτιού της. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν έμεινε ποτέ στο σπίτι της σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε τους κωδικούς του συναγερμού της αλλά και του χρηματοκιβωτίου.

Το δικαστήριο κάλεσε το πρώην μοντέλο για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Μένιο Φουρθιώτη, με την ίδια να επιμένει στον ισχυρισμό της ότι έπεσε θύμα διάρρηξης από τον παρουσιαστή. Η Τζούλια Αλεξανδράτου υποστήριξε πως μόνο εκείνος είχε τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου, όπου είχε φυλάξει τα χρήματα, αλλά και πως γνώριζε τον κωδικό της αφού εκείνος της είχε φέρει τον άνθρωπο που το τοποθέτησε.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την αθώωση του κατηγορούμενου τονίζοντας στην αγόρευση της ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε ότι ο παρουσιαστής ήταν εκείνος που παραβίασε το χρηματοκιβώτιο. «Δεν τον είδε κανείς να μπαίνει στο σπίτι, δεν υπήρξαν αποτυπώματα. Είναι ο λόγος του απέναντι στο λόγο της κ. Αλεξανδράτου. Μπαινόβγαιναν διάφοροι στο σπίτι της πολιτικώς ενάγουσας. Δεν προέκυψε ότι είχε κίνητρο να την κλέψει. Φρονώ ότι πρέπει να τον απαλλάξετε λόγω αμφιβολιών λόγω έλλειψης στοιχείων που να καταδεικνύουν την ενοχή του» ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ