Οξεία ηπατίτιδα: 3 ακόμη παιδιά έχασαν τη ζωή τους


Σχεδόν 170 παιδιά σε 11 χώρες έχουν διαγνωστεί με οξεία ηπατίτιδα τους τελευταίους μήνες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει ανησυχίες για την «άγνωστη προέλευση» της. Τα περισσότερα από τα άρρωστα παιδιά ήταν κάτω των 10 ετών και δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας. Συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος, διάρροια και κοιλιακό άλγος εμφανίζονται πριν το προσβεβλημένο συκώτι των παιδιών εμφανίσει σημάδια φλεγμονής.

Τα τρία παιδιά στην Ινδονησία πέθαναν σε νοσοκομεία της Τζακάρτα τον περασμένο μήνα αφού εμφάνισαν κάποια από αυτά τα συμπτώματα, μαζί με πυρετό, ίκτερο, σπασμούς και απώλεια συνείδησης, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας σε δήλωση τη Δευτέρα (2/5), όπως μετέδωσε το CBS News. «Αυτή τη στιγμή, το υπουργείο Υγείας διερευνά την αιτία της οξείας ηπατίτιδας πραγματοποιώντας μια πλήρη ομάδα διαγνωστικού ελέγχου», ανέφερε το υπουργείο, το οποίο είπε στους γονείς να μεταφέρουν αμέσως τα παιδιά τους στο νοσοκομείο εάν εμφανίσουν κάποιο από τα συμπτώματα.

Η Βρετανία έχει επίσης βιώσει μια «απροσδόκητα σημαντική αύξηση» των περιπτώσεων οξείας ηπατίτιδας μεταξύ μικρών παιδιών, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Άλλες χώρες που αναφέρουν κρούσματα περιλαμβάνουν το Ισραήλ, την Ισπανία, τη Δανία και την Ιρλανδία.

Και την περασμένη εβδομάδα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δημοσίευσαν μια μελέτη σε μια ομάδα περιπτώσεων στην Αλαμπάμα, όπου μερικά από τα εννέα παιδιά είχαν επίσης βρεθεί θετικά σε ένα κοινό παθογόνο που ονομάζεται αδενοϊός 41, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδα στα παιδιά, αλλά ” δεν είναι συνήθως γνωστός ως αιτία ηπατίτιδας σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά», ανέφερε το CDC.

Κανένα από τα παιδιά που επλήγησαν στην Αλαμπάμα δεν πέθανε. Ωστόσο, το Υπουργείο Υπηρεσιών Υγείας του Ουισκόνσιν ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι είχαν εμφανιστεί τέσσερα παιδιατρικά περιστατικά οξείας ηπατίτιδας στην πολιτεία. Μεταξύ αυτών, «δύο παιδιά που είχαν σοβαρά προβλήματα, ένα που χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος και ένα θανατηφόρο κρούσμα».

Εν τω μεταξύ, το CDC συστήνει στους γονείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να προσέχουν για συμπτώματα και να αναφέρουν τυχόν πιθανά κρούσματα ηπατίτιδας χωρίς γνωστή αιτία στις τοπικές και κρατικές υπηρεσίες υγείας. «Το CDC συνεργάζεται με τις κρατικές υπηρεσίες υγείας για να δει εάν υπάρχουν επιπλέον κρούσματα στις ΗΠΑ και τι μπορεί να προκαλεί αυτά τα κρούσματα», ανέφερε ο Οργανισμός.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ