Έκτο πακέτο κυρώσεων επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Ρωσία


Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυτή τη φορά μπαίνουν υψηλόβαθμοι Ρώσοι στρατιωτικοί, τράπεζες αλλά και ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί.

Σε ένα νέο, έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως ανακοίνωση η πρόεδρος της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν το έκτο αυτό πακέτο θα περιλαμβάνει κυρώσεις κατά υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών, κυρώσεις κατά μεγάλων ρωσικών τραπεζών όπως την έξοδο από το σύστημα SWIFT της Sberbank, απαγόρευση εκπομπής σε τρεις μεγάλους κρατικούς ρωσικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σε οποιαδήποτε μορφή και σταδιακή κατάργηση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου.

«Θα διασφαλίσουμε ότι θα καταργήσουμε σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο με τακτοποιημένο τρόπο, με τρόπο που να επιτρέπει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές οδούς εφοδιασμού και να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές…θα καταργήσουμε σταδιακά την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη Ρωσία εντός 6 μηνών και τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε επίσης ένα «φιλόδοξο πακέτο ανάκαμψης» για την Ουκρανία, σχεδιασμένο όπως τα σχέδια ανάκαμψης μετά τον κορονοϊό για τα κράτη – μέλη της ΕΕ, με μεταρρυθμίσεις και ορόσημα για να ξεκλειδώσει τεράστια κεφάλαια που απαιτούνται και να στηρίξει την πορεία της Ουκρανίας προς την ΕΕ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ