Mπιλ Γκέιτς: «Οι θεωρίες συνωμοσίας για μένα είναι τρελές, μου φωνάζουν στο δρόμο»


Ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε στο BBC για όλους και όλα, ένα χρόνο μετά το πολύκροτο διαζύγιό του απο την επί δεκαετίες σύζυγό του Μελίντα 

Σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα Today του BBC, ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας με στόχο τον ίδιο είναι «τρελές» και ότι το να φωνάζουν δημόσια είναι «απαίσιο». Είπε επίσης ότι η συνάντηση με τον Τζέφρι Έπσταίν ήταν ένα «λάθος» και μιλάει για την πρόσφατη δημόσια κριτική του Έλον Μασκ εναντίον του.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αυτόν τον τίτλο κατέχει πλέον ο Έλον Μασκ. Οι δύο άνδρες, ωστόσο, φαίνεται πως δεν τα πάνε καλά.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ κατηγόρησε τον κ. Γκέιτς ότι «σόρταρε» τις μετοχές της Tesla – ένας τρόπος να βγάλει κανείς χρήματα στοιχηματίζοντας ότι μια εταιρεία θα χάσει την αξία της. Ο Μασκ έχει επίσης αναρτήσει στο Twitter προσβολές με στόχο τον Γκέιτς. «Δεν χρειάζεται να είναι καλός μαζί μου», είπε ο Γκέιτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Μασκ υποστήριξε ότι το «σορτάρισμα» της Tesla, μιας εταιρείας που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπονομεύει την περιβαλλοντική φιλανθρωπία του Γκέιτς. Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν είχε στοιχηματίσει εναντίον της Tesla, ο Γκέιτς απάντησε: «Αυτό δεν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Έχω τρόπους διαφοροποίησης».

Απάντησε επίσης στην άποψη οτι το «σορτάρισμα» στις μετοχές της Tesla ήταν περιβαλλοντικά επιζήμιο. «Η δημοτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό για την πώληση αυτών των αυτοκινήτων. Άρα υπάρχει διαφορά μεταξύ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που υιοθετούνται και των εταιρειών που γίνονται πολύτιμες»

Ο Γκέιτς για το Twitter και τις θεωρίες συνωμοσίας

Ο Μασκ έκανε πρόσφατα προσφορά για την αγορά του Twitter που έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ερωτηθείς τι έκανε για τη συμφωνία, ο Γκέιτς είπε: «Ξέρεις, Έλον, υποθέτω ότι το Twitter θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι καλύτερο… Οπότε τηρώ στάση αναμονής και θα δω»

Ο κ. Γκέιτς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι επειδή τον βοήθησαν να γίνει δισεκατομμυριουχος, αλλά επειδή «βοήθησαν»να γίνει το επίκεντρο στις θεωρίες συνωμοσίας.

Υπήρξε εδώ και καιρό υποστηρικτής των εμβολίων – και έχει αντλήσει δισεκατομμύρια σε προγράμματα εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εξέχουσα θέση τον έχει κάνει στόχο περίεργων και αβάσιμων ισχυρισμών ότι προσπαθεί να εντοπίσει και να παρακολουθήσει τους ανθρώπους μέσω των εμβολίων. Πολλές από τις θεωρίες έχουν προωθηθεί στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απογειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Κατά κάποιους τρόπους, θέλεις σχεδόν να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό», λέει. «Εννοώ, θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές»

Ο Γκέιτς είπε επίσης ότι οι συνωμοσιολόγοι του φωνάζουν στο δρόμο.« Μόλις πρόσφατα βγήκα δημόσια, [και] μερικοί άνθρωποι μου φωνάζουν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα» είπε.

Το «χρυσό» διαζύγιο

Ο κ. Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα Φρενς Γκέιτς ανακοίνωσαν ότι παίρνουν διαζύγιο πέρυσι. Το ζευγάρι ίδρυσε το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και ήταν παντρεμένο επί 27 χρόνια.

«Η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι, το τελευταίο έφυγε για το κολέγιο πριν από ένα χρόνο. Το διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά», είπε.

Ο γάμος έληξε μέσα σε φήμες ότι ο κύριος Γκέιτς είχε μια εξωσυζυγική σχέση. Τον Μάρτιο η Μελίντα Γκέιτς είπε επίσης ότι αναρωτιόταν γιατί είχε συναντήσεις με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν. «Δεν μου άρεσε που είχε συναντήσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν, όχι. Του το ξεκαθάρισα» είχε πει στο CBS τον Μάρτιο.

Ερωτηθείς για τις συναντήσεις, ο Γκέιτς χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Έπσταϊν ως «λάθος». «Έκανα ένα λάθος που συναντήθηκα με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Ξέρεις, ίσως το ένστικτό της [της Μελίντα] να ήταν πιο έντονο από το δικό μου.

«Οποιαδήποτε συνάντηση που είχα μαζί του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σχεδόν συγχωρούσε την κακή του συμπεριφορά. Άρα, ήταν λάθος» κατέληξε

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ