Θάνατος 3χρονου κοριτσιού: «Δεν έχουμε λάβει ακόμα τον ιατρικό φάκελο», λέει ο δικηγόρος των γονέων


Θεσσαλονίκη: Η οικογένεια του μικρού κοριτσιού ζητά να μάθει πώς και γιατί κατέληξε το παιδί τους, ενώ έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση ώστε να διερευνηθούν πιθανές ιατρικές παραλείψεις 

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο νοσηλεύτηκε αρχικά στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου, ενώ στη συνέχεια λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου και κατέληξε.

Η οικογένεια του μικρού κοριτσιού ζητά να μάθει πώς και γιατί κατέληξε το παιδί τους, ενώ έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση ώστε να διερευνηθούν πιθανές ιατρικές παραλείψεις

Σημειώνεται πως εντολή για έρευνα στα νοσοκομεία που εμπλέκονται, έχει δώσει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου. Κατά την ταπεινή μου άποψη και με αυτά, τα οποία μου λένε οι ιατροδικαστές και κυρίως η τεχνική σύμβουλος, δεν προκύπτουν στοιχεία, γιατί δεν έχουμε τον ιατρικό φάκελο του παιδιού». Και συνέχισε: «Έκανα πριν από δύο ημέρες αίτηση κατασχέσεως του φακέλου στο Αστυνομικό Τμήμα κι εκεί με ενημέρωσαν ότι τον έχουν ζητήσει και οι αρμόδιοι. Ωστόσο, προκύπτει ένα σημαντικό ζήτημα. Όταν ζήτησε τον φάκελο η ιατροδικαστής, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή ή να της δοθεί, έστω, ένα ενημερωτικό σημείωμα για τον θάνατο της 3χρονης, δυστυχώς, δεν της δόθηκε κάτι. Δεν είχε καμία ενημέρωση».

Όσον αφορά στις εξετάσεις που έγιναν στο παιδί, ο κ. Διαλυνάς επισήμανε ότι η πληροφόρησή του προέρχεται μόνο από την ίδια την οικογένεια. «Η οικογένεια αυτή τη στιγμή μου δίνει στοιχεία μόνο για τη νοσηλεία του παιδιού και το γεγονός ότι τους δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι από το νοσοκομείο πήγαιναν στα “τυφλά”. Δεν υπήρχε καμία διάγνωση. Δεκαοκτώ ημέρες μετά την εισαγωγή της 3χρονης και έξι μέρες μετά τον θάνατό της δεν υπάρχει διάγνωση».

Αρχικά, ο προσανατολισμός που υπήρχε από τους ιατρούς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Διαλυνάς, ήταν για νόσο Kawasaki. «Στη συνέχεια έγινε αναφορά για νόσο long Covid από τους ειδικευόμενους. Το άσχημο, όμως, είναι ότι ξεκίνησαν θεραπεία για τη νόσο Kawasaki, η οποία δεν απέδωσε στο πρώτο στάδιο, με αποτέλεσμα να στείλουν το παιδί σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει βιοψία. Της έδωσαν κορτιζόνη, αλλά η κατάσταση υγείας του παιδιού άρχισε να επιδεινώνεται, να πρήζεται και ένας ειδικευόμενος της είπε ότι το εξωτερικό πρήξιμο συνοδεύεται και από εσωτερικό πρήξιμο των οργάνων».

Ο κ. Διαλυνάς άφησε σαφείς αιχμές ως προς την ιατρική παρακολούθηση του παιδιού και συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι, όπως του είπε η μητέρα της 3χρονης, «το παιδί το έβλεπαν μόνο ειδικευόμενοι ιατροί. Όταν το παιδί, μετά από πέντε ημέρες, είχε υψηλό πυρετό, κυρίως ένα βράδυ ο πυρετός είχε ανέβει πολύ,η μητέρα έψαχνε απεγνωσμένα να βρει νοσοκόμα και ειδικευόμενο, προκειμένου να βοηθηθεί το παιδί».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ