Συναντήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη με τους ομίλους ΜΗΤΣΟΥ και Petrolina


Άδωνις Γεωργιάδης – Χρήστος Σταϊκούρας: Συναντήθηκε με τους ομίλους ΜΗΤΣΟΥ και Petrolina

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Δημήτρη Μαυρομίχαλο, Γενικό Διευθυντή της πετρελαϊκής εταιρείας PETROLINA, η οποία ανήκει στην οικογένεια Λευκαρίτη, που το 2021 εξαγόρασε την πετρελαϊκή εταιρεία SILKOIL, κάνοντας την αρχή των επενδύσεων της στην ελληνική αγορά.

Το «παρών» στην συνάντηση έδωσε ο Αναστάσιος Μήτσου, Πρόεδρος του Ομίλου ΜΗΤΣΟΥ, ο οποίος αποτελεί σημαντικό συνεργάτη στα σχέδια των Κύπριων επενδυτών στην Ελλάδα.

Η συνάντηση των αρμόδιων υπουργών, αυτήν την φορά με επιχειρηματίες από την κυπριακή αγορά, έρχεται να επιβεβαιώσει την ανιούσα πορεία της ελληνικής οικονομίας και την επιτυχημένη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, έρχεται να ακόμη μία

Μετά από τον Υπουργό Ανάπτυξης και δεδομένης της πρόθεσης της οικογένειας Λευκαρίτη να επενδύσει στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στον οποίο ανέπτυξαν ιδέες και σχέδια, που είναι προγραμματισμένες να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Τόσο ο πετρελαϊκός κολοσσός PETROLINA του Κύπριου Ντίνου Λευκαρίτη, όσο και ο συνεργάτης του στην ελληνική αγορά, Όμιλος Μήτσου, είδαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ό,τι οι δυο Υπουργοί επέδειξαν ισχυρό ενδιαφέρον για τα δυναμικά πρότζεκτ, που έχει μελετήσει η ομάδα σχεδιασμού της PETROLINA και τα οποία παρουσίασαν στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, με όλες τις λεπτομέρειες των μεγαλόπνοων σχεδίων τους.

«Είστε ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, άλλωστε εγώ δεν διαχωρίζω Κύπρο από Ελλάδα, είμαστε ένα και είναι σημαντικές τέτοιες συνεργασίες, όπως της πετρελαϊκής PETROLINA και του Ομίλου ΜΗΤΣΟΥ, που δημιουργούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το σημαντικό είναι να γίνονται επενδύσεις στην χώρα μας και η βοήθεια της Πολιτείας είναι σημαντική, ώστε να προσελκύει επενδυτές με όραμα, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», είπε από την πλευρά του ο Αναστάσιος Μήτσου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΜΗΤΣΟΥ έχει έντονη δραστηριότητα στο χώρο των καυσίμων και με πρωτοποριακές επενδύσεις θα συμβάλλει στην συνεργασία των δύο εταιρειών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ