Φωτιές στη Σιβηρία: Δέκα νεκροί από τις πυρκαγιές, περισσότερα από 450 σπίτια κάηκαν


Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Σιβηρία από τις πυρκαγιές που κατακαίουν εκατοντάδες κτίρια σε πολλά χωριά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι παρεμποδίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στην περιφέρεια του Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, κάηκαν περισσότερα από 450 σπίτια και πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 16 οικισμούς στις περιοχές Καζατσίνσκογε και Σαριπόφσκι. Υπάρχουν τουλάχιστον 17 τραυματίες, οι δέκα εκ των οποίων νοσηλεύονται. Η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Κεμέροβο τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα καμένο σπίτι και οι αρχές διέταξαν προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στην περιοχή του Ομσκ υπάρχουν δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες.

«Η κατάσβεση περιπλέκεται από τις μετεωρολογικές συνθήκες. Οι ισχυροί άνεμοι επιταχύνουν την εξάπλωση της φωτιάς και δυσχεραίνουν την κατάσβεσή τους», ανέφερε το υπουργείο Επειγόντων Καταστάσεων της περιφέρειας Κρασνογιάρσκ. Λόγω των ανέμων στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν μόνο πεζοπόρα τμήματα και όχι πυροσβεστικά αεροσκάφη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ