Ο απαγωγέας και φονιάς των Νικολαΐδη και Καλαθάκη είχε βγει στην Νικολούλη για να θολώσει τα νερά


Απόγευμα 8ης Μαΐου το 1998 και ένας Βοσκός στην περιοχή Κατζιλιέριζα – Σέσι Γραμματικού, «παγώνει» αντικρίζοντας το διαμελισμένο πτώμα μιας γυναίκας. Δεν χάνει χρόνο και ειδοποιεί την αστυνομία, η οποία ανακαλύπτει μέσα σε θάμνους ένα γυναικείο κρανίο με αποκολλημένα μακριά μαλλιά και τα οστά ενός χεριού κομμένου στο ύψος του αγκώνα. Σε ένα δάχτυλο υπήρχε ένα ασημένιο δαχτυλίδι.

Τρεις μέρες αργότερα, στην περιοχή οι άντρες της αστυνομίας ανακαλύπτουν το πτώμα ενός άντρα, καταπλακωμένο από μεγάλες πέτρες. Γύρω από το κεφάλι ήταν δεμένη μια λουρίδα υφάσματος σχισμένη από το πουκάμισό του, με την οποία του είχαν κλείσει το στόμα, ενώ τα χέρια του τα είχαν δέσει με τη γραβάτα του.

Όπως αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου, ήταν τα πτώματα της 32χρονης Σούλας Καλαθάκη και του 46χρονου Γιώργου Νικολαΐδη, που για πέντε μήνες ήταν εξαφανισμένοι.

Ο Γιώργος Νικολαΐδης μπορεί να ήταν φωτογράφος στο επάγγελμα, αλλά ασχολούνταν με το εμπόριο, με πετρελαιοειδή ακόμα και χρηματοπιστωτικά. Στις 28 Νοεμβρίου το 1997, οι Νικολαΐδης και Καλαθάκη είχαν πάει σε τράπεζα στη Πατησίων και στη συνέχεια για έναν καφέ με έναν φίλο τους. Όπως είχε αναφέρει ο τελευταίος, ο Νικολαΐδης είχε δεχθεί πολλές κλήσεις και όταν σηκώθηκαν να φύγουν για ένα επείγον ραντεβού, ο Νικολαϊδης είπε στην Καλαθάκη ότι πρέπει να πάνε σε άλλη τράπεζα να εισπράξουν χρήματα «γιατί εκεί που θα πάμε θα τα χρειαστούμε». Από κει και έπειτα εξαφανίστηκαν…

Από την ίδια μέρα κιόλας, οι γονείς του ζευγαριού άρχισαν να τους ψάχνουν και μετά από 48 ώρες δηλώθηκε η εξαφάνισή τους. Την 1η Δεκεμβρίου μάλιστα, ο πατέρας του Νικολαΐδη κατήγγειλε ότι είχαν διαρρήξει το σπίτι του γιο του με αντικλείδι και είχαν αφαιρέσει μετοχές και επιταγές εταιρείας του γιου του. Μετά από μερικές ημέρες βρέθηκε το αυτοκίνητο του Νικολαΐδη παρκαρισμένο στην Κηφισιά.

Όσο οι έρευνες της αστυνομίας ήταν σε εξέλιξη, παρατηρήθηκαν αγορές μεγάλης αξίας με τις πιστωτικές κάρτες του επιχειρηματία ενώ εξαργυρώθηκαν οι επιταγές που είχαν κλέψει από το σπίτι του. Τέτοιες κινήσεις γίνονταν όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ