Eιδικοί Υγείας: Η δίαιτα crash της Kim Kardashian θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση βάρους


Eιδικοί Υγείας: Η ταχεία απώλεια βάρους θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την υγεία τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα Η Κιμ Καρντάσιαν δέχθηκε πολλές αντιδράσεις αφού διαλαλούσε την απώλεια βάρους της 16 κιλών σε 3 εβδομάδες για να χωρέσει στο φόρεμά της σε στιλ Marilyn Monroe που φόρεσε για το Met Gala στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποίησαν ότι μια τέτοια ταχεία απώλεια βάρους από την αναφερόμενή της δίαιτα θα μπορούσε να είναι επιζήμια για την υγεία ενός ατόμου.

“Πολλές φορές η γρήγορη απώλεια βάρους οφείλεται στο βάρος του νερού από την αφυδάτωση·

θα μπορούσε επίσης να οφείλεται σε δραστικό περιορισμό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαταραχή διατροφής.

Αυτοί οι τύποι πρακτικών δίαιτας δεν είναι βιώσιμοι και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επανάκτηση του βάρους συν μερικά επιπλέον κιλά», δήλωσε στο Fox News η Δρ Deborah Salvatore, DCN, RDN, CDN, η οποία είναι Διδάκτωρ Κλινικής Διατροφής και Διευθύντρια Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη.

Η συνάδελφος τής Salvatore, Laura Feldman MS, RD, CDN, CDE, είναι επίκουρη καθηγήτρια διατροφής και διευθύντρια Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Long Island στη Νέα Υόρκη και μίλησε στο Fox News για τη γρήγορη απώλεια βάρους της διασημότητας.

Η Feldman εξήγησε περαιτέρω ότι μακροπρόθεσμα η δίαιτα και η γρήγορη απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον μεταβολικό ρυθμό κάποιου, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για ένα άτομο να χάσει βάρος με υγιεινό τρόπο στο μέλλον.

Η Feldman είπε επίσης ότι η ταχεία απώλεια βάρους θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την υγεία τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Η Feldman, η οποία είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος διατροφολόγος, είπε: «Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορη απώλεια βάρους θα είναι διατροφικά ανεπαρκείς περιορίζοντας ένα ή περισσότερα μακροθρεπτικά συστατικά και τη συνολική θερμιδική πρόσληψη».

Η Feldman σχολίασε την απώλεια βάρους της Kim Kardashian που φέρεται να αποδόθηκε στη δίαιτα του ριάλιτι σταρ που έκοψε όλους τους υδατάνθρακες και τις πηγές ζάχαρης τις εβδομάδες πριν από το γεμάτο αστέρια Met Gala.

“Η γλυκόζη (ζάχαρη) είναι η πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλό σας και η άμεση πηγή ενέργειας για τους μύες και τα κύτταρα του σώματός σας.

Η εξάλειψη των υδατανθράκων μπορεί συχνά να οδηγήσει ανθρώπους να αισθάνονται, ζαλισμένοι, κουρασμένοι και δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν”, είπε η Feldman στο Fox News. .

Ο διευθυντής του LIU είπε επίσης ότι η εξάλειψη των σύνθετων υδατανθράκων όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο στομάχι, όπως η δυσκοιλιότητα, καθώς είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών.

Η Salvatore προειδοποίησε επίσης το Fox News ότι η γρήγορη απώλεια βάρους είναι επικίνδυνη.

Η Salvatore, η οποία είναι επίσης πιστοποιημένη διαιτολόγος διατροφολόγος, είπε:

“Η γρήγορη απώλεια βάρους είναι συνήθως αποτέλεσμα κάποιων ακραίων διατροφικών πρακτικών και δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί βιώσιμη. Αυτές οι πρακτικές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αφυδάτωση ή άλλα προβλήματα, όπως κόπωση, ευερεθιστότητα και διαταραχή διατροφής.”

Όσον αφορά την προσπάθεια απώλειας βάρους, η Salvatore είπε στο Fox News ότι η υγιεινή δίαιτα για απώλεια βάρους θα πρέπει να περιλαμβάνει αλλαγές στη διατροφή σας και στο επίπεδο σωματικής σας δραστηριότητας. Πρότεινε ότι ένα άτομο πρέπει να αγωνίζεται για μια ισορροπία μεταξύ ποικιλίας τροφών και καθημερινής σωματικής δραστηριότητας.

«Η υγιεινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο πιάτο με το μισό πιάτο σας να επικεντρώνεται στα φρούτα και τα λαχανικά», είπε η Σαλβατόρε στο Fox News.

Εξήγησε επίσης ότι αυτά τα είδη τροφίμων περιλαμβάνουν φυτικές ίνες και υγρά, τα οποία βοηθούν στην αύξηση του αισθήματος πληρότητας όταν τα τρώμε.

Η Salvatore πρόσθεσε ότι το ¼ του πιάτου θα πρέπει να αποτελείται από μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να είναι κρέας ή χορτοφαγικές επιλογές και ένα 1/4 του πιάτου γεμάτο με σύνθετους υδατάνθρακες.

«Και πάλι έχουν φυτικές ίνες που μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα· οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι πράγματα όπως το καστανό ρύζι, οι γλυκοπατάτες, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή το ψωμί», είπε η Salvatore στο Fox News.

Εκτός από την υγιεινή διατροφή, η ειδικός στη διατροφή είπε ότι η άσκηση είναι επίσης σημαντική. «Πραγματικά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τη δίαιτα, θα πρέπει να είναι αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να διατηρήσετε.

Η αποκοπή ολόκληρων ομάδων τροφίμων δεν είναι βιώσιμη και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους ακολουθούμενη από ανάκτηση βάρους συν επιπλέον κιλά, επειδή οι πρακτικές είναι πολύ ακραίες». Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας είπαν στο Fox News ότι είναι καλή ιδέα τα άτομα να συζητούν σχέδια απώλειας βάρους με  πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή να συμβουλεύονται έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο διατροφολόγο για να καθορίσει μια υγιή ημερήσια διατροφή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ