Google Ημέρα της Μητέρας: Με Doodle τιμά η Google την Ημέρα της Μητέρας 2022


Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια γιορτή που τιμά τη μητρότητα που τηρείται με διαφορετικές μορφές σε όλο τον κόσμο. Φέτος η Ημέρα της Μητέρας 2022 πραγματοποιείται την Κυριακή, 8 Μαΐου. Ενώ οι ημερομηνίες και οι εορτασμοί ποικίλλουν, η Ημέρα της Μητέρας παραδοσιακά περιλαμβάνει την προσφορά λουλουδιών, καρτών και άλλων δώρων στις μαμάδες. Οι γιορτές των μητέρων και της μητρότητας μπορούν να αναχθούν στους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους, οι οποίοι διοργάνωσαν φεστιβάλ προς τιμήν των μητέρων θεών Ρέας και Κυβέλης, αλλά το πιο ξεκάθαρο σύγχρονο προηγούμενο για την Ημέρα της Μητέρας είναι η παλαιοχριστιανική γιορτή γνωστή ως “Κυριακή της Μητέρας”.

Με την πάροδο του χρόνου η παράδοση της Κυριακής της Μητέρας μετατράπηκε σε πιο κοσμικές διακοπές και τα παιδιά δώρισαν στις μητέρες τους λουλούδια και άλλα δείγματα εκτίμησης. Αυτό το έθιμο τελικά έσβησε σε δημοτικότητα πριν συγχωνευθεί με την Αμερικανική Ημέρα της Μητέρας στις δεκαετίες του 1930 και του 1940. Το γνωρίζατε ότι πραγματοποιούνται περισσότερες τηλεφωνικές κλήσεις την Ημέρα της Μητέρας από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου. Αυτές οι γιορτινές συνομιλίες με τη μαμά συχνά προκαλούν αύξηση της επισκεψιμότητας μέσω τηλεφώνου έως και 37%; Ενώ οι εκδοχές της Ημέρας της Μητέρας γιορτάζονται παγκοσμίως, οι παραδόσεις ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα. Στην Ταϊλάνδη, για παράδειγμα, η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται πάντα τον Αύγουστο στα γενέθλια της σημερινής βασίλισσας, Sirikit. Ένας άλλος εναλλακτικός εορτασμός της Ημέρας της Μητέρας μπορεί να βρεθεί στην Αιθιοπία, όπου οικογένειες συγκεντρώνονται κάθε φθινόπωρο για να τραγουδήσουν τραγούδια και να φάνε ένα μεγάλο γλέντι ως μέρος του Antrosht, μιας πολυήμερης γιορτής που τιμά τη μητρότητα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ημέρα της Μητέρας συνεχίζει να γιορτάζεται χαρίζοντας σε μητέρες και άλλες γυναίκες δώρα και λουλούδια και έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές για τις καταναλωτικές δαπάνες. Οι οικογένειες γιορτάζουν επίσης δίνοντας στις μητέρες μια μέρα άδεια από δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα ή άλλες δουλειές του σπιτιού. Κατά καιρούς, η Ημέρα της Μητέρας ήταν επίσης μια ημερομηνία για την έναρξη πολιτικών ή φεμινιστικών σκοπών. Το 1968 η Κορέτα Σκοτ ​​Κινγκ, σύζυγος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζούνιορ, χρησιμοποίησε την Ημέρα της Μητέρας για να διοργανώσει μια πορεία υπέρ των μη προνομιούχων γυναικών και παιδιών. Στη δεκαετία του 1970 οι γυναικείες ομάδες χρησιμοποίησαν επίσης τις διακοπές ως εποχή για να τονίσουν την ανάγκη για ίσα δικαιώματα και πρόσβαση στη φροντίδα των παιδιών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ