Εικόνες ντροπής στην Αγιά Σοφιά – Έσπασαν δεξαμενή νερού και την έκαναν παπουτσοθήκη


Νέες εικόνες βανδαλισμού από το ιερό μνημείο της Ρωμιοσύνης, αποδεικνύοντας πως η λέξη «σεβασμός» είναι τελείως άγνωστη για τους Τούρκους.

Μια ακόμη σελίδα ντροπής πρόσθεσε η Τουρκία στην ιστορία της, καθώς οι βανδαλισμοί στην Αγιά Σοφιά συνεχίζονται παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Αυτή τη φορά, οι Τούρκοι έσπασαν μια ιστορική οθωμανική δεξαμενή νερού για να την κάνουν… παπουτσοθήκη! Μάλιστα, οι πράξεις αυτές ήρθαν λίγες ημέρες μετά την καταστροφή της αυτοκρατορικής πύλης και τα σημάδια εγκατάλειψης που έχει το ιστορικό μνημείο.

Τον νέο βανδαλισμό έκανε γνωστό ο Τούρκος αρχαιολόγος, Ομέρ Φαρούκ Γιαβαστσάι μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις στα social media.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια επίσημη τοποθέτηση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φθορές για τις οποίες η τουρκική κυβέρνηση υποστήριξε πως το «σύμβολο του έθνους και του κράτους, το σύμπλεγμα του μεγάλου τζαμιού της Αγίας Σοφίας, προστατεύεται επιμελώς στον ύψιστο βαθμό».

Όπως είναι φυσιολογικό, όσο δεν επεμβαίνει ουδείς, οι Τούρκοι θα συνεχίζουν να βεβηλώνουν το σύμβολο του Χριστιανισμού και της Ρωμιοσύνης και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσουν…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ