Θαλασσινό αλάτι μαλλιά: DIY Scrub για βαθύ καθαρισμό [vid]


Γιατί να κάνετε scrub στο τριχωτό της κεφαλής; Μάλλον φροντίζετε καλά τα μαλλιά σας. Τα λούζετε, τα ενυδατώνετε, τα προστατεύετε από τη ζέστη. Και όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά στην πραγματικότητα είναι σαν να περνάς πολύ χρόνο στον κήπο σου φροντίζοντας τα φύλλα και τα λουλούδια σου χωρίς να αγγίζεις ποτέ το χώμα. Στην περίπτωσή μας, το «χώμα» είναι το τριχωτό της κεφαλής, όπου οι ρίζες των μαλλιών παίρνουν την ενέργειά τους και ξεκινούν τη ζωή τους. Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής όχι μόνο θα καθαρίσει και θα τονώσει το δέρμα σας, αλλά μπορεί επίσης να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων τριχών. Και για όσους υποφέρουν από πιτυρίδα, μια τακτική απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να είναι πραγματικά σωτήρια.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται στη φροντίδα του δέρματος εδώ και αιώνες. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και αντιοξειδωτικά, μπορεί να αφαιρέσει τη συσσώρευση στο τριχωτό της κεφαλής σας που εμποδίζει το σχηματισμό νέων τριχοθυλακίων. Επίσης, ενυδατώνει τα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.

Χυμός λεμονιού

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Επίσης, η οξύτητα του λεμονιού βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του τριχωτού της κεφαλής σας. Και ας μην ξεχνάμε τις αντιμυκητιακές ιδιότητες του λεμονιού και την ικανότητα να ελέγχει την παραγωγή λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής.

Θαλασσινό αλάτι

Το αλμυρό νερό περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας. Και ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να προσφέρετε στο δέρμα και τα μαλλιά σας όλη αυτή την φροντίδα που χρειάζονται; Το θαλασσινό αλάτι! Το θαλασσινό αλάτι υπάρχει φυσικά στον ωκεανό και τη θάλασσα. Πέρα από τη μείωση της πιτυρίδας, προωθεί επίσης την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και απορροφά την υπερβολική υγρασία.

Περιέχει αφθονία ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, σιδήρου, χαλκού, ψευδαργύρου και νατρίου μεταξύ πολλών άλλων μετάλλων και θρεπτικών συστατικών.

Βαθύς καθαρισμός DIY scrub για το τριχωτό της κεφαλής

Για μαλλιά μέχρι τους ώμους θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φυσικό θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά, βρέξτε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια κάντε απαλό μασάζ με το scrub στο τριχωτό της κεφαλής σας για αρκετά λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και λούστε τα μαλλιά σας όπως κάνετε συνήθως. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να κάνετε απολέπιση κάθε εβδομάδα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ