Μονεμβασιά: Τι έκανε ο 52χρονος πριν τη φονική πορεία – «45 λεπτά πριν μπήκε στο Ι.Χ. μου»


Μονεμβασιά: Περίπου τρεις ώρες πριν τη φονική παράσυρση δύο 77χρονων στη Μονεμβασιά ο 52χρονος δράστης συνάντησε φίλο του στη γέφυρα της Μονεμβασιάς

Ο 42χρονος φίλος του κατηγορουμένου είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί του. Αποκαλύπτουμε την κατάθεσή του, η οποία είναι ίσως η πιο κρίσιμη μαρτυρία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Ο 42χρονος τον συνάντησε στις 19:00 για να συζητήσουν για κάποιες εργασίες που θα γίνονταν στο πατρικό του σπίτι. Όπως κατέθεσε στις Αρχές, μέσα σε διάστημα τριών ωρών συναντήθηκαν συνολικά τρεις φορές, λόγω της παράξενης συμπεριφοράς του 52χρονου, ο οποίος μόλις 45 λεπτά πριν τη φονική παράσυρση ήταν εμφανές ότι δεν είναι καλά.

«Συναντηθήκαμε αρχικά στις 19:00 για να συζητήσουμε για κάποιες εργασίες. Ο 52χρονος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη μέση του και δε μπορούσε να οδηγήσει και κατά τη συνάντησή μου πρότεινε να οδηγήσω εγώ το αυτοκίνητό του. Πράγματι μπήκαμε μέσα στο αυτοκίνητο και μεταβήκαμε σε κοντινή απόσταση στη θέση Κάστρο Μονεμβασιάς, όπου καθίσαμε για μία ώρα περίπου και συζητήσαμε περί των εργασιών και εν συνεχεία για το πρόβλημα υγείας που έχει.

Στη συζήτηση διαπίστωσα μία άσχημη ψυχολογική κατάσταση που δε μπορούσα να κατανοήσω. Στις 20:00 τελείωσε η συνάντηση με παράξενο τρόπο και μεταβήκαμε στο σπίτι του οδηγώντας εκείνος.

Εγώ πήρα το αυτοκίνητο μου και πήγα στο σπίτι μου. Μετά από λίγο έλαβα τηλέφωνο από εκείνον και με κάλεσε να πάω στο σπίτι του.

Εγώ ανησύχησα και πήγα στο σπίτι του, όπου μου είπε να οδηγήσω το αυτοκίνητό του και να πάμε μία βόλτα. Πράγματι πήγαμε μέχρι τη Μαρίνα Μονεμβασιάς, όπου ξαφνικά μου ζήτησε επιτακτικά να σταματήσω για να οδηγήσει αυτός.

Γυρίσαμε στο σπίτι του, όπου πήρα το αυτοκίνητό μου και γύρισα στο σπίτι μου στις 20.45 περίπου.

Στις 21:00 μαζί με την οικογένειά μου βγήκαμε βόλτα στη γέφυρα Μονεμβασιάς περνώντας έξω από το σπίτι του. Αυτός βρισκόταν στο δρόμο και μου έκανε νεύμα να σταματήσω, εγώ σταμάτησα στην άκρη του δρόμου και αυτός άνοιξε την πόρτα του οδηγού και κάθισε πάνω μου προσπαθώντας να βάλει μπρος το αυτοκίνητο.

Εγώ αντέδρασα έντονα και του είπα ότι έχω την οικογένειά μου μαζί και αφού το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο.

Αμέσως αφού κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά ειδοποίησα αμέσως τον αδερφό του γιατί εγώ δε μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Με την οικογένειά μου μεταβήκαμε στην ταβέρνα. Λίγη ώρα αργότερα έμαθα για τα συμβάντα».

Μονεμβασιά – τραγωδία: «Ερχόταν προς τα πάνω μας»

Αίσθηση προκαλούν οι καταθέσεις αστυνομικού, γιατρού και κατοίκου της περιοχής, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο της φονικής παράσυρσης, προσπαθώντας να σώσουν τον έναν από τους δύο τραυματίες.

Φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας τις καταθέσεις που φωτίζουν τις δραματικές στιγμές πριν και μετά τη φονική πορεία του 52χρονου. Αστυνομικός, ο οποίος κατά την άφιξή του στο σημείο βρήκε τον 77χρονο αιμόφυρτο -στη μέση του δρόμου- έχοντας τις αισθήσεις του, περιγράφει:

«Αρχικά τον ρώτησα πως τον λένε και εκείνος μου απάντησε. Αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ. Απέκλεισα την κυκλοφορία με κώνους εκτρέποντας την κυκλοφορία από παραδρόμους ενώ τοποθέτησα το περιπολικό με τους φάρους και απέκλεισα το ρεύμα κυκλοφορίας.

Μετά από περίπου πέντε λεπτά και ενώ φωτογράφιζα το χώρο αντιλήφθηκα πως από την πλευρά που είχα τοποθετήσει τους κώνους ερχόταν ένα λευκό αυτοκίνητο με αυξημένη ταχύτητα. Παρέσυρε τους κώνους και κατευθύνθηκε προς τον τραυματία που ήταν στη μέση του δρόμου.

Έκανα προσπάθεια να τον σταματήσω τόσο εγώ αλλά και ο πολίτες που ήταν στο σημείο αλλά αυτός συνέχισε την πορεία του παρασύροντας τον τραυματία και σέρνοντάς τον κάτω από το όχημά του.

Τον ακολούθησε αρχικά ο συνάδελφος μου με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και ύστερα και εγώ με το περιπολικό. Μετά από 200 μέτρα είδα τον τραυματισμένο άντρα που είχε παρασύρει να βρίσκεται στη μέση του δρόμου χωρίς να έχει πλέον τις αισθήσεις του.

Τον σκέπασα με ένα λευκό σεντόνι, τοποθέτησα κώνους και συνέχισα την πορεία μου προς την Νεάπολη αναζητώντας το λευκό όχημα.

Μετά με ειδοποίησαν ότι το όχημα ήταν σε πάρκινγκ στο εστιατόριο … στον οικισμό Αγία Παρασκευή Μονεμβασιάς. Γύρισα πίσω και φτάνοντας με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου πως το όχημα είχε φύγει από το πάρκινγκ με κατεύθυνση προς Μονεμβασιά.

Μετά είδα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας να κινείται αυτοκίνητο μάρκας μπλε και πίσω ακολουθούσε το λευκό όχημα, που ενεργώντας προσπέραση, συγκρούστηκε πλευρικά με το μπλε όχημα και μετά επίσης πλευρικά με το περιπολικό που οδηγούσα».

Συγκλονιστική είναι και η κατάθεση γιατρού, κατοίκου της περιοχής, που προσπάθησε να σώσει τον τραυματία πριν περάσει για δεύτερη φορά το όχημα του δράστη από πάνω του:

«Ως γιατρός έχω ιατρικά σύνεργα μαζί μου στο αμάξι μου και πήγα να δω τι συνέβη. Είδα έναν άντρα ξαπλωμένο μπρούμυτα και όταν τον γύρισα ανάσκελα τον αναγνώρισα. Ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Την ώρα που προσπαθούσα να του δώσω τις πρώτες βοήθειες με τη βοήθεια άντρα είδα ένα αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος μας με κατεύθυνση από τους Μολάους. Τράβηξε τον άντρα που με βοηθούσε προς τα έξω από το δρόμο και το αυτοκίνητο μας πέρασε σε απόσταση μισού μέτρου περίπου την τελευταία στιγμή. Το αυτοκίνητο ήταν μάρκας Fiat Punto. Βλέποντας τον τραυματία διαπίστωσα ότι το κεφάλι του, ο θώρακας και η κοιλιακή χώρα έφεραν ίχνη από λάστιχο τροχών αυτοκινήτου».

Μονεμβασιά – τραγωδία: Σε άλλη κατάθεση αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής, περιγράφει:

«Στην προσπάθειά του να φύγει από το σημείο έκανε προσπέραση σε προπορευόμενο αυτοκίνητο που προσέκρουσε στο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. με ταχύτητα αφού το περιπολικό σηκώθηκε στον αέρα κατά τη σύγκρουση. Στο σημείο κατέφτασαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις και έδιναν εντολές στον δράστη να βγει από το αυτοκίνητο χωρίς να υπακούει.

Μετά από 10 λεπτά συνεχών εντολών να βγει έξω οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον ακινητοποίησαν φορώντας του χειροπέδες. Ρώτησα στον δράστη “γιατί το έκανες αυτό;” και εκείνος απάντησε “πες μου ότι είναι ένα κακό όνειρο”».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ